Weblijn
Image default
Gezondheid

Vergissing

Een apart verhaal uit de sportwereld is de vergissing van de Zweedse politie  in het jaar 2006. Het begon allemaal toen men vlakbij het hotel van de Russische atletiekploeg in de vuilnisbakken verdacht materiaal vond. Men legde aanvankelijk direct de link met doping en ook de Zweedse media deed hier vrolijk aan mee want de Russische ploeg was toch wel heel succesvol geweest op het EK. De Russische ploeg had namelijk maar liefst twaalf keer goud gewonnen!  Toen men echter nader onderzoek verrichte naar de gevonden voorwerpen en attributen bleek het totaal niet om een dopingzaak te gaan er was echter sprake van gevonden vitaminepreparaten en hartmedicijnen. Dit was toch wel een hele pijnlijke vergissing van de Zweedse politie maar ook zeker van de Zweedse media. Onterecht werd de gehele Russische atletiekploeg eigenlijk publiekelijk aan de schandpaal genageld. De Russische ploeg eiste dan ook terecht de excuses van zowel de Zweedse politie als de Zweedse media.

Eigenlijk hadden de Zweedse politiemensen wel ook beter kunnen en misschien wel moeten weten want in de sportwereld is het gebruik van vitaminepreparaten iets zeer normaals. Vitamines zijn namelijk essentieel wil een topsporter optimaal kunnen presteren. Daarnaast zie je ook steeds vaker dat amateursporters meer en meer op hun voeding letten. Zo zie je dus dat ambitieuze hardlopers bijvoorbeeld bij webwinkels zoals topvitamins.nl vitaminesupplementen zoals vitamine c kopen.

Joost is zo’n hardloper en hij merkt aanzienlijke voordelen sindsdien hij steeds gerichter bezig is met zijn voeding. Vanwege zijn drukke baan heeft hij niet voldoende tijd om dagelijks voldoende groente en fruit binnen te krijgen vandaar dat hij altijd online zijn vitamines en andere voedingssupplementen koopt. Zijn hardlooptijden zijn sinds het gebruik van deze vitamines en voedingssupplementen met ongeveer tien procent verbeterd. Hij zou dan ook iedereen het aanraden, immers een gezond lichaam is in staat tot betere prestaties!

Vergissing