post

Wat voor soort bedrijf is Motorola?

Van vroeger af aan zijn communicatiemiddelen altijd al belangrijk geweest. Heel ver terug in de tijd begon dat al met postduiven, later kwamen de morse code en het faxapparaat. Tegenwoordig hebben we computers, smartphones waar van alles mee gedaan kan worden zoals videobellen en allerlei sociale media. Soms zijn deze middelen ook echt van belang. Bijvoorbeeld in een werksituatie, wanneer je een familielid een tijd niet hebt gesproken of als je iemand moet bereiken als er iets aan de hand is. Tegenwoordig is het al helemaal belangrijk om goed met elkaar te kunnen communiceren, een groot deel van de bevolking werkt nu namelijk vanuit huis.

Met zoveel soorten communicatie kan het niet anders dan dat er ook een hoop merken en bedrijven zijn die deze middelen produceren. Een bekende is Motorola. Dit bedrijf heeft een interessante geschiedenis en best wat variatie in haar producten. Meer weten over Motorola? Lees dan verder!

Wat is de geschiedenis van Motorola?

Zoals eerder benoemd, heeft het bedrijf een vrij interessante geschiedenis. Het bestaat ook al verassend lang. Het is namelijk opgericht in 1928. Wel onder een andere naam, namelijk Galvin Manufacturing Corporation. Pas in het jaar 1947 werd de naam veranderd naar Motorola. Ze begonnen met het produceren van autoradio’s en andere producten die te maken hadden met radiocommunicatie. Daarnaast produceren ze onderhand ook chips voor in computersystemen, modems en satellietsystemen. Het best geboekte resultaat in Nederland kwam door haar relatief goedkope telefoon, de Moto G. Tijdens de jaren negentig had het bedrijf ook haar eigen wielerploeg. Hierbij maakten ze gebruik van haar techniek doormiddel van de “oortjes”, om contact te kunnen houden tussen de fietsers en het team. Later maakten alle ploegen hier gebruik van.

Welke soorten producten heeft Motorola?

Motorola heeft verschillende soorten producten, zoals:

–        Smartphones

–        Portofoons

–        Oordopjes

–        Accessoires 

Wat voor soort bedrijf is Motorola?
post

Wat zijn de diverse aspecten van een sim only en mobiel abonnement

Sim only als los abonnement zonder toestel

 

Een simkaartje waarop je alleen belminuten hebt en internet data samen met het versturen van smsjes. Een goedkope sim only heeft geen toestel erbij die je leent met een krediet. Bij een sim only krijg je geen bkr registratie. Aan een sim only zit vaak een bepaalde looptijd vast. Meestal is dit een of twee jaar. Voor die tijd kun je een sim only niet opzeggen. Diverse aanbieders hebben goedkope sim only abonnementen. Om de goedkoopste sim only te kiezen kun je bij veel providers vergelijken. Je kijkt naar je belgedrag en stemt daar het aantal belminuten op af. Je kunt kiezen uit een maximaal aantal belminuten tot onbeperkt bellen tegenwoordig. Onbeperkt bellen is voordeliger vaak omdat je per maand maar enkele euro’s extra betaald. Ga je per minuut betalen omdat je over je belbundel heen gaat? Dan kan het allemaal wel even een stukje duurder worden. Het tarief is al snel 0,25 cent per minuut en als je veel belt loopt het hoog op in prijzen. Ben je echt iemand die nauwelijks belt of liever via internet diensten belt zoals whatsapp, skype en messenger? Dan kun je voor een kleine bundel gaan of helemaal geen belminuten nemen.

 

Data bundels in Nederland en buitenland

 

Voor internet gebruik zijn er in sim only abonnementen ook diverse opties. Je kunt kiezen uit 1 tot 20 GB aan data en zelfs onbeperkt internet als je veel op je mobiel zit en veel onderweg bent. Als je veel download en streamt kun je het beste voor een hoge bundel kiezen. Indien je veel wifi in huis gebruikt zou je goedkoper uit zijn met een 500 MB of 1GB aan data voor het geval dat je onderweg bent of wifi een storing heeft. Vaak kun je binnen Europa je hele Nederlandse bundel gebruiken en bij onbeperkte bundels tot een bepaald limiet. Buiten Europa kun je speciale bundels aanschaffen bij veel providers of betaal je per MB. De goedkoopste sim only kun je vinden door bij diverse providers te kijken.

 

Mobiel abonnement

 

Een mobiel abonnement is een sim only met een toestel krediet erbij. Hierbij krijg je geen krediet check, BKR registratie en inkomens en lastentoets als je onder de 250 euro totaal kwijt bent aan je mobiel. Je maandelijkse toestel krediet mag daarbij maximaal 10 euro per maand zijn. Indien je boven de 250 euro uitkomt krijg je wel een positieve BKR registratie en inkomens en lasten toets. Dit is omdat je een lening aangaat. Dit is verplicht ter bescherming van consumenten volgens de WFT sinds mei 2017. Dus een sim only heeft dit niet, dat is het grote voordeel. Het voordeel van een toestel krediet is dat je een dure smartphone niet ineens uit je eigen zak hoeft te betalen.