Weblijn
Image default
Bedrijven

Hoe kan verzekeraar De Vereende jou van dienst zijn?

Hoe kan verzekeraar De Vereende jou van dienst zijn?

Voor de meeste mensen geldt dat het afsluiten van een verzekering in de praktijk geen probleem hoeft te zijn. Dat is echter helaas niet voor iedereen zo. Wanneer er in het verleden op een bepaald moment sprake is geweest van problemen met bijvoorbeeld de betalingen van de verzekeringspremies bij verzekeraars is het mogelijk dat je daardoor op de zwarte lijst terecht bent gekomen. In dat geval is het vooral zaak om op te zoek te gaan naar een verzekeraar die alsnog bereid is om aan jou een verzekering af te sluiten. Wil je daar nu graag meer over ontdekken? Dan is het zeker en vast een interessante keuze om nog even wat verder te blijven lezen. Zo kom je bijvoorbeeld te weten wat De Vereende in deze situatie voor jou kan betekenen. 

Wanneer doe je een beroep op De Vereende?

Er zijn op de markt uiteraard heel wat verschillende verzekeraars terug te vinden. De vraag die velen zich dan ook stellen is waarom er nu specifiek voor moet worden gekozen om een beroep te doen op de mogelijkheden van deze verzekeraar. Wat deze vraag betreft is het zo dat er eigenlijk verschillende antwoorden op kunnen worden gegeven. In eerste instantie maakt een verzekeraar als deze het mogelijk om een aantal verzekeringen af te sluiten die eigenlijk standaard vaak geweerd worden uit het aanbod van standaard verzekeraars. Enkele voorbeelden hiervan zijn onder meer:

  • Verzekeringen voor leegstaande panden;
  • Verzekeringen voor pop-up winkels;
  • Een verzekering voor gevaarlijke voertuigen zoals een quad; 
  • Verzekeringen voor praalwagens;

Uiteraard zijn bovenstaande voorbeelden nog zeker niet alles. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook zo dat er een verzekering bij deze verzekeraar kan worden afgesloten voor evenementen. Ook een dergelijke verzekering wordt door ontzettend veel andere verzekeraars geweerd. Dat geldt niet voor Vereende. Organiseer je dus met andere woorden een bepaald evenement en wil je daarbij niet tegen een bepaalde aansprakelijkheid aanlopen? Dan kan je een verzekering afsluiten bij Vereende. 

Vereende verzekert ook “gevaarlijke” verzekeringnemers

Bij De Vereende ben je niet alleen maar aan het juiste adres voor het afsluiten van verzekeringen die door andere verzekeraars vaak als te risicovol worden bestempeld. Ook zogenaamde “gevaarlijke” potentiële verzekeringnemers kunnen vaak door deze partij verder worden geholpen. Dat is het gevolg van het feit dat De Vereende een bepaalde voorzorg inbouwt bij het verstrekken van haar verzekeringen. Dit kan een voorzorg zijn onder de vorm van een hoger gelegen verzekeringspremie, maar wat daarnaast ook te denken van bijvoorbeeld een bepaalde waarborg die is vereist? 

Verschillende redenen of situaties kunnen er in de praktijk voor zorgen dat je aangemerkt wordt als een gevaarlijke verzekeringnemer. Het kan hierbij dan in eerste instantie gaan om een bepaalde hardnekkige betalingsachterstand waar je in het verleden mee bent geconfronteerd. Wanneer deze betalingsachterstand niet opgelost raakt is het zomaar mogelijk voor een verzekeraar om je op de zwarte lijst te laten plaatsen. Dit zal ervoor zorgen dat niet alleen de verzeker in kwestie, maar ook eender welke andere standaard verzekeraar je (tijdelijk) geen verzekering meer zal willen toekennen. De Vereende zou ook in een dergelijke situatie een oplossing kunnen bieden. 

Ook een gitzwart schadeverleden kan voor problemen zorgen

In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen terecht komen bij De Vereende die omwille van financiële problemen uit het verleden niet meer welkom zijn bij gewone verzekeraars. Dit gezegd hebbende is het ook mogelijk dat jij bijvoorbeeld te maken hebt met een gitzwart schadeverleden. Heb jij in de praktijk heel wat schadegevallen gehad die elkaar in een snel tempo op hebben gevolgd? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat ook dit een reden kan zijn voor verzekeraars om ervoor te kiezen om je te weigeren als klant. De Vereende zou er ook in deze situatie voor kunnen kiezen om je alsnog een oplossing aan te bieden… al is ze daar uiteraard niet toe verplicht.

Wat moet je weten over de kosten bij De Vereender?

Wat de kosten betreft die door De Vereende aangerekend worden dien je er rekening mee te houden dat deze in vergelijking met andere verzekeraars toch best een (flink) stuk hoger zijn gelegen. Dat is één van de nadelen waar je wel aandachtig voor moet zijn bij deze verzekeraar. Echter spreekt het voor zich dat deze kosten vooral benodigd zijn om het risico dat De Vereende loopt enigszins in te kunnen dekken. Buiten deze hoger gelegen verzekeringspremie dien je ook rekening te houden met het betalen van een bepaalde waarborg. Ook deze kan in bepaalde gevallen worden gevraagd.

De waarborg die De Vereende soms vraagt is een vereiste omdat men op deze manier een stok achter de deur houdt wanneer blijkt dat de verzekeringnemer opnieuw in de financiële problemen terecht zou komen. Op deze manier heeft Vereende ongeveer drie maanden speling voor wat de verzekeringspremie betreft. Let wel, het is nooit de bedoeling dat de premie van deze waarborg wordt afgetrokken. Ze dient dan ook altijd de volle drie (of meer) maanden te vertegenwoordigen.

Voor veel mensen toch een zeer belangrijke oplossing

In het bijzonder de hoger gelegen kosten zorgen er bij De Vereende voor dat veel mensen toch een beetje boos zijn op deze verzekeraar. Die boosheid is echter helemaal niet terecht. In eerste instantie is het namelijk zo dat De Vereende door haar manier van werken heel wat mensen alsnog een oplossing kan bieden die anders in de steek zouzijn gelaten door alle verzekeraars. Dat is natuurlijk een ontzettend belangrijk voordeel. Stel jezelf bijvoorbeeld maar eens voor dat je met een auto wil rijden, maar geen enkele verzekeraar je nog een WA-verzekering wenst te verstrekken. Dat zou dus eigenlijk betekenen dat je dan helemaal niet meer met de auto kan en mag rijden. 

De Vereende zorgt er als verzekeraar voor dat er aan deze mensen toch een interessante oplossing kan worden aangeboden. De hoger gelegen kosten die worden aangerekend zijn voor De Vereende echter een absolute must. Alleen op deze manier is het namelijk zo dat het risico dat wordt gelopen enigszins kan worden gedekt. Ook de verplichte waarborg die in bepaalde situaties wordt gevraagd levert hier uiteraard een niet onbelangrijke bijdrage aan. Zoveel spreekt natuurlijk wel voor zich.

Geïnteresseerd en wil je meer weten? Ga naar de website van Alpina Financieel Advies!