Weblijn
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een zandcementvloer en vloerverwarming in huis

Afgezien van de typische grijze look die de meeste mensen associëren met cement, kunt u ook kiezen voor een andere soort zandcementvloer. Dit materiaal is namelijk beschikbaar in verschillende kleuren, texturen en korrels. Hoewel een zandcementvloer tegenwoordig vaker terug te zien is in een interieur, vragen veel mensen nog steeds af wat de voordelen zijn van dit materiaal. Omdat het volledig is gemaakt van cement, zowel de fundering als de toplaag, is de algehele structuur vergelijkbaar met de massieve muur van een gebouw, waardoor een stevige en duurzame vloer ontstaat die bestand is tegen krassen, vloer verkeer en zelfs zwaar meubilair.

Het voordeel van een zandcementvloer

Met de juiste zorg en onderhoud kan een zandcementvloer een leven lang meegaan. De cementvloer is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren, korrels en texturen, waardoor u een breed scala aan opties hebt om uit te kiezen. Daarnaast kunt u gebruik maken van het laten infrezen van de dekvloer. Dit zorgt ervoor dat u een vloerverwarming kan installeren die gelijkmatig de warmte zal verdelen in de ruimte. Om te garanderen dat het installatieproces soepel en correct verloopt, kiest u voor Multi Vloeren Brabant. Deze experts zorgen er iedere dag voor dat huiseigenaren kunnen genieten van een hoogwaardige vloer. Het gehele proces, waaronder het infrezen van een dekvloer, wordt door ze gedaan.

Het installatieproces van een zandcementvloer

De installateurs van Multi Vloeren Brabant komen meestal een paar uur van tevoren om al het materiaal te installeren en gereed te maken voor het werk. Bij het infrezen van de dekvloer is het van belang dat de vloer waterpas is gemaakt. Werkend vanaf een waterpas referentiepunt, zoals de voet van de trap of een deuropening, worden er apparaten geïnstalleerd die constant richtlijnen geven over of de vloer waterpas is of niet. Zodra het team de vloer heeft gelegd, moet u alleen even geduld hebben om het cement te laten drogen. Daarna kunt u de cementen look aanpassen door parket, tapijt of tegels er overheen te plaatsen.