Weblijn
Image default
Aanbiedingen

Het belang van de juiste zoekwoorden

Het belang van de juiste zoekwoorden

Wil jij stijgen in Google, dan zijn er veel stappen die je kunt ondernemen. Het is mogelijk om je te verdiepen in één bepaalde dienst, maar in plaats hiervan is het ook mogelijk om juist de kern van zoekmachine marketing aan te pakken. Ook deze bestaat uit verschillende aspecten: het gebruik van de juiste zoekwoorden is er één van. In deze blog leggen we uit hoe je hier gebruik van maakt, dus lees snel verder!

 

Hoe gebruik je zoekwoorden?

Zoekwoorden zijn de zoekopdrachten die jouw doelgroep gebruikt om op jouw website of de website van je concurrenten terecht te komen. Via Google wordt deze zoekopdracht ingetypt, waarna de zoekmachine een lijst van verschillende websites laat zien. Je weet als geen ander hoe belangrijk het is om hoog in deze resultaten te staan, maar weet je ook precies welke zoekwoorden je moet gebruiken?

De zoekwoorden die je doelgroep gebruikt, zet jij op verschillende wijzen in. De belangrijkste is door ze terug te laten keren op je website. Wanneer een zoekopdracht vaak ingezet wordt, zorg jij ervoor dat deze zoekterm regelmatig in je tekst van het desbetreffende onderwerp wordt gebruikt. Google herkent het zoekwoord en maakt de koppeling met een zoekopdracht, waardoor je hoger in de zoekresultaten verschijnt. Wel moet er gezegd worden dat het zoekwoord niet te vaak gebruikt moet worden, aangezien Google het dan als spam gaat zien.

 

Hoe vind je zoekwoorden?

Er zijn twee manieren om zoekwoorden te vinden:

 

  1. Een zoekwoordenonderzoek: er zijn verschillende tools te gebruiken die je gegevens helpen te verzamelen over je doelgroep. Door deze tools in te zetten, krijg je inzichten van je gehele doelgroep. Welke zoekwoorden er over het gehele internet gebruikt worden, naast zoekwoorden die hier relevant aan zijn.

  2. Je eigen gegevens: om deze gegevens te verzamelen is het belangrijk dat jij werkt met Google Analytics. Je ziet nu precies welke zoekwoorden er gebruikt worden om op jouw website terecht te komen: oftewel, de termen waarmee jij je onderscheidt van je concurrenten.

 

Zoekwoorden verwerken doe je zo!

Je kunt zelf enthousiast aan de slag gaan met je zoekwoorden, maar een wijzere keuze is dit uit te laten voeren door een online marketing bureau. Traffic Today helpt jou namelijk graag! Niet alleen zoeken ze voor je uit welke zoekwoorden je moet gebruiken, de uitvoering hiervan is ook geen enkel probleem. Bezoek hun website en kom in contact!

https://www.traffictoday.nl/