Weblijn
Image default
Bedrijven

3 redenen om een animatie te maken

Wij snappen dat je je onderneming goed op de kaart wilt zetten, al is de inspiratie soms op. Wat dacht je van een animatie maken? Het is verfrissend en je kunt even lekker creatief zijn. Bij de volgende dingen zou een animatie prima van pas komen.

Reclamedoeleinden

Een animatie is een leuke manier om je bedrijf op de kaart te zetten. Het voordeel van een animatie is dat je makkelijker geluiden en tekst kunt toevoegen dan in een gewone commercial. Dat zou er misschien vreemd uitzien wanneer het spotje met echte mensen werd opgenomen. Het voordeel van geschreven teksten toevoegen is dat mensen die doof of slechthorend zijn ook alles begrijpen. Daarbij kun je animatiefiguren ook dingen laten doen die echte mensen niet kunnen. Het enige nadeel is dat een reclame juist goed werkt wanneer er échte mensen in zitten. Zij kunnen bepaalde emoties beter overbrengen.

Animatie maken voor uitleg

Ben je een beetje klaar met zo’n suffe PowerPoint? Wij ook. Met een animatie geef je je presentaties net iets bijzonders. Je hoeft er geen prof voor in te schakelen om een leuk filmpje of cartoon in elkaar te zetten. Online zijn er genoeg websites te vinden waarmee je dat gratis kan doen. Je kunt er achtergronden kiezen, je personage vormgeven en de tekst zelf inspreken. Is het een echte belangrijke meeting? Dan kun je natuurlijk wel een professional inschakelen. Maar mocht je een presentatie geven aan je eigen team, laat je creativiteit de vrije loop.

Populariteit op sociale media

Een animatie maken doe je natuurlijk om op te vallen tussen alle andere bedrijven. Op sociale media is dat des te meer van belang, want als je geen leuke post hebt wordt er zo over je heen gekeken. Een animatie zorgt er voor dat je opvalt tussen alle perfecte plaatjes en met een beetje humor kan je post zomaar viral gaan. Door een viral post te hebben gaat deze verder dan je eigen bereik en kun je dus meer naamsbekendheid krijgen.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/