Weblijn
Image default
Bedrijven

De 3 grootste verschillen tussen soorten dons

Er zijn heel wat verschillende soorten dekbedden die je zal kunnen gaan kopen. Het is vooral belangrijk dat jij het dekbed fijn vindt. Als dit niet het geval is, dan zal je niet lekker slapen. Dat zal ontzettend vervelend kunnen zijn wanneer je niet de juiste nachtrust krijgt die je wel nodig hebt. Een donzen dekbed is een dekbed die erg geliefd is. Toch zijn er meerdere soorten donzen dekbedden. Je kan kiezen voor eendendons of ganzendons. Hier zitten 3 grote verschillen tussen.

De grootte

Het groot verschil tussen eenden en ganzendons dekbed is het feit dat het allebei een ander oppervlak heeft. Eendendons is een heel stuk kleiner dan ganzendons. Dit zal ervoor zorgen dat je meer eendendons nodig hebt dan ganzendons om het volledige dekbed te kunnen gaan vullen. Het is daarom voordeliger om ganzendons te gebruiken. Daar in tegen is ganzendons over het algemeen wat duurder, omdat er veel minder van te vinden is dan van eendendons. 

Ganzendons zal op die manier makkelijker de juiste hoeveelheid warmte kunnen vasthouden. Eendendons zal hier wat meer moeite mee hebben, maar zal over het algemeen wel genoeg warmte vast houden. Het is niet zo dat eendendons helemaal geen werking zal tonen. Ganzen en eenden dons zullen warmte goed kunnen vasthouden en kunnen ventileren. Ganzendons is er alleen net wat beter in dan eendendons, er zit dus degelijk wel een verschil tussen. 

De structuur

Verder zit er een erg groot verschil in de structuur tussen deze twee. Eendendons is toch meer prikkerig. Je kan de veren vrij eenvoudig door het dekbed heen zien steken als het wat ouder is. Ganzendons is daar in tegen een stuk zachter en makkelijker binnen het dekbed dons te houden. Je voorkomt op die manier dat je het bijvoorbeeld niet juist in het dekbed zal hebben zitten. De structuur maakt voor de meeste mensen erg uit, omdat je er onder zal moeten slapen. 

De geur van dons

Er zit daarnaast een verschil tussen de geur een groot verschil. Dit komt doordat het een ander dier is waar de dons af gehaald zal worden. Een eend is kleiner en zal meer vuil met zich mee kunnen dragen dan een gans. Daarom zal eendendons wat meer kunnen ruiken dan ganzendons. Je zal er altijd een veren geur aan houden, omdat het een echt natuurlijk product is. Daarom is het ook een zeer goed product om te gebruiken.