Weblijn
Image default
Bedrijven

Je trap vernieuwen? Dit zijn de nieuwste trends

In de meeste huizen zal je wel een trap aantreffen. Een trap valt natuurlijk meteen op als je in een huis binnenkomt. Het is alleen niet vanzelfsprekend dat een trap past bij de rest van het interieur. Je kan de trap dus gaan vernieuwen. Wil je weten welke trends er op dit moment bestaan op het gebied van trappen? Blijf dan vooral lezen. Hieronder kan je namelijk de nieuwste trends vinden. Hopelijk krijg je er inspiratie van voor jouw eigen traprenovatie. 

 

Moderne stijl 

 

Het valt op dat steeds meer mensen kiezen voor de moderne stijl in het interieur. Een moderne stijl kenmerkt zich door strakke meubels die vaak zwart of wit zijn. Deze moderne stijl kan je laten terugkomen in de trap. Het is belangrijk dat de trap er heel strak uitziet. De meeste moderne trappen hebben geen trapbekleding. 

 

Maar wat kost een traprenovatie naar de moderne stijl? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Eén van die factoren is de soort trap die je in jouw huis hebt. Daarnaast hangt de prijs af van de soort renovatie en de materialen die je wil gebruiken om de trap te vernieuwen. Maak hier goede afspraken over met de vakman. 

 

Leuke verlichting 

 

De kans is groot dat je het al een keer eerder hebt gezien bij iemand anders, maar verlichting op of bij de trap is enorm populair geworden de afgelopen jaren. Dit heeft voornamelijk te maken met de opkomst van slimme verlichting. Dat is verlichting die je makkelijk kan aan- en uitzetten via jouw telefoon. Je hoeft dus de bank niet meer af te komen. 

 

De slimme verlichting wordt vaak bij de trap bevestigd in de vorm van een strip. Over het algemeen zal je merken dat veel mensen voor led strips kiezen. Dit is een goede keuze, omdat ledverlichting veel voordelen kent. Je kan de verlichting bevestigen aan de zijkant van de trap of juist onder de traptreden. Wees vooral lekker creatief met de verlichting. 

 

Houten trap 

 

Een houten trap kan ook worden gezien als een trend in de wereld van trappen. Het voordeel van een houten trap is dat er veel verschillende soorten zijn waar je uit kan kiezen. De meeste trappen in huizen zullen al van hout zijn gemaakt, maar de kans is groot dat het er niet meer mooi uitziet. Dan kan je ervoor kiezen om de trap met hout te laten bekleden. 

 

Wat kost een trap bekleden? De kosten worden onder andere bepaald door het type trapbekleding. De keuze voor een ondertapijt wordt ook meegenomen in de kosten. Schrijf voor jezelf op hoe je de trap wil bekleden en ga in gesprek met een vakman over de kosten.