Weblijn
Image default
Bedrijven

Dit is wat je moet weten over een groepenkast vervangen

De groepenkast is een erg belangrijk onderdeel voor de elektra, het is dan ook belangrijk dat de groepenkast goed werkt. Wanneer een groepenkast verouderd gaat de kwaliteit ook achteruit, een groepenkast moet dus om de zoveel tijd moeten laten vervangen. Wanneer je de groepenkast voor een lange niet vervangt is de kans groot dat je problemen met de elektra gaat ondervinden, zo zou de stroom vaak uitvallen omdat de groepenkast de spanning niet kan verdragen. Dit vervangen kun je het beste door een elektricien laten doen, voor een elektricien is dit namelijk een dagelijkse taak. 

Groepen toevoegen

Wanneer je de groepenkast laat vervangen kun je er ook voor kiezen om extra groepen toe te voegen, het is hierdoor mogelijk om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten. Dit is wel zo handig omdat er ook steeds meer apparaten op elektra werken. Wanneer je meer dan vier groepen neemt is het wel nodig een extra aardlekschakelaar toe te voegen, er mogen namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar. 

Koken

Je ziet steeds vaker dat er elektrisch wordt gekookt, wanneer je thuis elektrisch wilt gaan koken moet er een aparte kookgroep worden aangemaakt. Wanneer er elektrisch wordt gekookt wordt er extreem veel stroom gevraagd, vandaar dat er een aparte groep voor nodig is. Het zou anders niet mogelijk zijn om bijvoorbeeld te koken en een wasje te draaien.

Elektrisch rijden

Wanneer je een elektrische auto rijdt is een laadpaal bij je thuis natuurlijk ook erg handig, voor deze laadpaal moet er wel heel wat gebeuren aan de groepenkast. Om een auto op te laden is erg veel spanning nodig, deze spanning zijn zo hoog dat je ook twee aardlekschakelaars toe moet voegen. Dit zorgt namelijk ook voor de veiligheid van je elektra, de rest van je elektra kan namelijk niet aangetast worden.