Weblijn
Image default
Bedrijven

Je evenement verrijken: spreker of dagvoorzitter?

Steeds meer bedrijven boeken voor hun bedrijfsevenement een spreker of dagvoorzitter. Heb jij het plan om op korte termijn ook een bedrijfsevenement te organiseren, maar weet je niet of je een dagvoorzitter of spreker moet inhuren? In deze blog zetten we de overeenkomsten en verschillen op een rijtje. Lees daarom snel verder!

 Spreker

Een spreker is een expert binnen een bepaald vakgebied welke over dat vakgebied de meest inspirerende en motiverende verhalen kan vertellen. De ene spreker deelt zijn toekomstvisie over een onderwerp, de ander vertelt over zijn eigen ervaringen of hoe hij of zij een bepaalde prestatie zelf heeft gerealiseerd. Sprekers nemen je echt mee in hun ervaring en expertise en vaak zijn ze daardoor enorm inspirerend en of motiverend. De vraag is nu alleen, waar kom je die geschikte en inspirerende sprekers tegen? Ga je dit zelf doen? Dan is het een hele tijdrovende en uitdagende klus. Daarom geven we je verderop in deze blog handige tips voor het vinden van die ene geschikte spreker voor jouw evenement!

Dagvoorzitter

Een dagvoorzitter is de host van je evenement. Een dagvoorzitter neemt de leiding gedurende het evenement. Een dagvoorzitter houdt het gesprek gaande, introduceert andere sprekers, stelt vrage, bepaald de dynamiek van het evenement. Eigenlijk is de dagvoorzitter de spil van je evenement. Het grote voordeel van een dagvoorzitter is dat dit een expert is in zijn vakgebied. Daardoor kan een dagvoorzitter heel regelmatig ook fungeren als spreker. Zo heb je een host van je evenement en iemand die het evenement met een inspirerend verhaal naar een nog hoger niveau kan tillen. 

 Waar boek je de beste sprekers of dagvoorzitters? 

Vandaag de dag zijn er verschillende bureaus actief welke samenwerken met sprekers en/of dagvoorzitters. Deze bureaus hebben een netwerk met spreker aan wie ze verbonden zijn. Door de jaren heen heeft het sprekersbureau Speakers Academy zich ontwikkeld tot sprekersadviesbureau. Dit wil zeggen dat Speakers Academy werkt met een team van consultants welke voor jouw evenement altijd die ene geschikte spreker vinden. Speakers Academy ontzorgt een partij welke een spreker zoekt van A tot Z. Kijk vooral naar het enorme netwerk van (inter)nationale topsprekers en dagvoorzitters.