Weblijn
Image default
Bedrijven

Je huis beschermen tegen storingen doe je zo!

Een stroomstoring kan veel schade doen aan een kantoor, woning of gebouw. Het is dus erg belangrijk om dit allemaal te beschermen om alles zo veilig mogelijk te houden. Grote spanningsschommelingen zijn niet goed voor apparaten en kunnen stroomstoringen veroorzaken, de apparaten kunnen hierdoor ook stuk gaan.

Betrouwbaarheid

Het wordt steeds belangrijker dat de kwaliteit van ons netwerk verbetert, de maatschappij wordt steeds afhankelijker van het elektra netwerk. Het is dus erg belangrijk een betrouwbaar elektra netwerk te vinden, de Belgische elekranetwerken zijn bijvoorbeeld heel betrouwbaar. 

Spanningsschommelingen

Een flikkerende lamp komt door spanningsschommelingen, deze schommelingen vinden direct plaats op het elektra netwerk. Deze zijn echter niet heel schadelijk en hebben geen gevolgen omdat deze worden beveiligd door specifieke en tallozen instellingen bij uw netwerkbeheer. Op het laagspanningsnet zullen dan ook ook nooit zware installaties worden aangesloten. 

Onbedoelde onderbrekingen

Onbedoelde onderbrekingen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals kortsluiting, overbelasting of spanningspieken. Kortsluiting kan ontstaan bij graafwerkzaamheden, hier kan per ongeluk een kabel kapot getrokken worden. Bliksem kan overbelasting op het elektranetwerk veroorzaken. Het aanleggen van veel zonnepanelen kan zorgen voor spanningspieken waarna de stroom wegvalt.

Schade aan apparaten voorkomen

Door toestellen te kopen die bestand zijn tegen spanningsschommelingen is de kans op schade door spanningsschommelingen verminderd. Dit apperatuur is echter niet bestand tegen blikseminslag, dit is namelijk zo’n hoge spanning en daar valt niets aan te verminderen.

Regelmatig laten keuren

Elektricien Amsterdam raadt aan alle apparaten in uw huis grondig keuren om te kijken of alles nog goed werkt en veilig is. Hiermee kunt u schade en brand in uw woning voorkomen.

Overspanningsbeveiligers

Er zijn verschillende apparaten te koop die dienen als overspanningsbeveiligers, deze apparaten voorkomen dat er te veel spanning naar andere apparaten kan gaan wat onveilige situaties kan veroorzaken. Deze overspanningsbeveiligers kunnen ook nog deels hulp bieden bij blikseminslag. Deze apparaten worden ook aangeraden door Elektricien Amsterdam.