Weblijn
Image default
Dienstverlening

Wanneer voorzetramen toepassen?

Wat zijn voorzetramen eigenlijk?

Zoals het woord al doet vermoeden zijn voorzetramen complete ramen die aan de buitenkant, dus voor de originele ruiten, geplaatst worden. Het is dan niet nodig om de originele ruiten en kozijnen aan te passen. Het hoofddoel van voorzetramen is om de isolatie te verbeteren. Ze staan bekend als een budgetvriendelijk alternatief voor dubbel of driedubbel glas. Zeker in oudere panden bestaan de ramen vaak nog uit enkel glas. De isolatie van enkel glas is erg slecht. Dat betekent dat het pand veel warmte verliest door de ramen. Zeker met het ook op het milieu, is dit geen goede zaak. Met enkele ramen verspillen we veel energie. Naast de negatieve aspecten voor het milieu, dient al die verspilde energie natuurlijk ook betaald te worden. Slechte isolatie is derhalve ook vanuit budgettair oogpunt bepaald geen voordeel.

 

De voordelen

Het grootste voordeel van voorzetramen, is dat de isolatie direct verbetert. Hierdoor daalt het energieverbruik sterk. Een lager energieverbruik is goed voor het milieu en de portemonnee. Een ander voordeel is dat dat de mooie originele aspecten van een pand niet of minimaal beïnvloed worden. Bijvoorbeeld glas in lood ramen kunnen gewoon blijven zitten. Zo blijft het aanzicht van het pand zo origineel mogelijk. Ook in de aanschaf en montage zit een belangrijk voordeel. Voorzetramen hebben een vriendelijker prijskaartje vergeleken met het compleet vervangen van de originele ramen en kozijnen. Afhankelijk van de benodigde isolatie verbetering, kunt u kiezen voor enkel of dubbel glas.

 

De voorzetramen installeren

Het is verstandig om de installatie aan een professionele partij over te laten. Als de voorzetramen niet kundig en volgens de voorschriften gemonteerd worden, zal het effect op de isolatie een stuk slechter zijn dan wanneer alles tip-top gebeurt. Het installatie proces bestaat uit drie belangrijke stappen: het uitlijnen van de ruiten, het aanbrengen van de ventilatie en tot slot het vastzetten. Uitlijning is belangrijk om het aanzicht zo minimaal mogelijk te beïnvloeden. Ventilatie is essentieel om condens te voorkomen. Bij het vastzetten is het aan te raden om scharnieren te overwegen. Met scharnieren kunt u gemakkelijk tussen de ruiten schoonmaken.