Weblijn
Image default
Bedrijven

Printen

Het was vroeger niet gemakkelijk om documenten getypt op papier. In de loop der jaren is dat steeds meer vereenvoudigt. Zo ontstond als eerste een typemachine waardoor je niet meer met pen en papier hoefde te werken. Je kon op deze manier veel makkelijker brieven, documenten en boeken schrijven. Met de computer is het nog gemakkelijker geworden. Je kan erg makkelijk een document op de computer typen en wanneer deze verbonden is met een printer, kan je met een knopje de digitale documenten op papier krijgen.

De ontwikkeling van de printer en computer gaan dus erg goed samen en is zich de laatste jaren ook weer erg aan het ontwikkelen. De eerste printers leken qua design vaak meer op typmachines. Daarnaast waren e erg groot, zwaar en onhandig. Ze maakten erg veel herrie en weden wielprinters genoemd. Zo werd er ook met een wiel gewerkt die de letters met inkt op het papier stampten. De printers waren kwalitatief niet erg goed en daarnaast waren ze ook niet efficiënt. Ze waren erg zwaar en printen ging erg langzaam. De printers worden tegenwoordig ook niet meer ontwikkeld en zijn alleen nog te bewonderen in verschillende musea door het land.

Daarna kwamen de regeldrukkers die iets geavanceerder waren. Ze werkten wat sneller dan de wielprinters met behulp van een draaiende ketting met hierop letters. Deze printer werkten met een snelheid van 4 a4-tjes per minuut en dit was een enorme ontwikkeling. Wel bracht het hierdoor nadelen met zich mee want de kwaliteit was niet erg goed. Vanwege de slechte kwaliteit konden er geen foto’s mee worden afgedrukt.

Modernere printers zijn de thermo transfer printer en de continuous inkjet printer. Beide gebruiken ze hele andere technieken. Bij de thermo transfer wordt er een gekleurde was opgewarmd wat vervolgens op het papier aangebracht wordt. De continuous inkjet printer werkt door miniscule inktdruppels op het papier te spuiten.

Printen