Weblijn
Image default
Management

Best business without investment

 

Vroeger was het onmogelijk om zonder geld een bedrijf te beginnen. Om bijvoorbeeld een BV op te richten, moest je een startkapitaal van minstens 18.000 euro (!) bij elkaar sprokkelen. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer het geval. Je kunt een eenmanszaak inschrijven bij de Kamer van Koophandel voor slechts 50 euro. Maar hoe doe je dat precies als je een bedrijf begint? Kun je echt een bedrijf beginnen zonder geld?

Starten zonder geld?

Ten eerste kunt u zich een bedrijf voorstellen dat bijna niets kost, behalve de tijd die u eraan besteedt. Je kunt beginnen met wat je al hebt. Werkt u alleen? Dan kun je, in plaats van een dure werkplek te huren, ook vanuit huis werken. Iedereen heeft thuis wel een laptop of computer die je kunt gebruiken om je bedrijf te runnen. Enkele manieren waarop je met je laptop thuis kunt beginnen:

 

Open een online winkel. U kunt eenvoudig een website maken met behulp van sjablonen op het web. Als uw bedrijf groeit, kunt u experts inhuren om mooie websites te maken. In principe heeft u geen grote magazijnen nodig: koop via de groothandel wanneer u een bestelling bij u plaatst. De levertijd zal iets langer zijn voor uw klanten. Maar omdat u geen dure magazijnen hoeft te huren en onderhouden, kunt u supergoedkope prijzen bieden!

Ga aan de slag met affiliate marketing. Dit houdt in dat je producten en diensten voor anderen promoot in ruil voor een commissie. Dit kun je bijvoorbeeld doen op je blog of social media pagina’s. Dit is een winkel waar je veel geld mee kunt verdienen, dus kijk eens goed!

Begin met een boekhouder. Drukke ondernemers hebben vaak geen tijd voor de boekhouding. Jij klaart de klus voor ze! Er zijn veel gratis (en betaalde) boekhoudprogramma’s op het internet te vinden. Als je computervaardig bent, kun je ook met Excel aan de slag met boekhouden.

Heb je een technische baan waarvoor je echt apparatuur nodig hebt? Zorg dan dat je een handvol gangbare gereedschappen hebt. Grotere gereedschappen kun je huren bij professionele verhuurbedrijven. Als je je inschrijft als zzp’er (freelancer), kun je als zakelijke klant apparatuur huren tegen een redelijke prijs. U berekent deze kosten door aan uw klanten.

Ook is het de moeite waard om na te gaan of u een gesubsidieerd bedrijf kunt beginnen. Als je bijvoorbeeld je bedrijf start met een ww-uitkering, is er een voordelig plan. Daarnaast zijn er veel overheidssubsidies en winstvrijstellingen voor het ontwikkelen van diensten en innovaties.

 

Lenen of investeren?

Bent u tot de conclusie gekomen dat uw specifieke idee een groter startkapitaal vereist? Geen nood! Er zijn vele andere manieren om uw bedrijf te financieren zonder te sparen.

 

Ten eerste kunt u natuurlijk geld lenen bij de bank. Hiervoor moet u een gedetailleerd ondernemingsplan indienen. U moet aantonen hoe u de lening zult terugverdienen.

U kunt ook leningen krijgen van particuliere investeerders (ook wel business angels genoemd). Het is zeker de moeite waard om contact op te nemen totdat u een contactpersoon vindt die bereid is u te helpen met de financiering van uw startup. Dit zijn meestal ex-ondernemers of bedrijven in dezelfde bedrijfstak die financiering en advies geven om het bedrijf te runnen. Deze informele financiers willen vaak betrokken blijven bij uw bedrijf, dus u moet accepteren dat u niet langer 100% verantwoordelijk bent.

Een andere manier is om uw bedrijf crowd-funded te krijgen: crowdfunding. Dit kan eenvoudig via online platforms zoals Kickstarter. Particulieren kunnen u op deze manier financieren. Het hangt ervan af hoe je erover denkt. Wordt de investering gezien als een lening of donatie, misschien met een exclusief product als dank? Of verwerft de investeerder een deel van het eigendom van het bedrijf? U moet zorgvuldig de voorwaarden van hun investering in uw bedrijf overwegen.

Ten slotte kunt u natuurlijk ook geld lenen van vrienden, familieleden of (oud-)collega’s. Veel ondernemers vermijden dit omdat ze zich zorgen maken over problemen in persoonlijke relaties. Dit kunt u eenvoudig voorkomen met een expliciet protocol. Leg belangrijke zaken als rente, aflossingswijze en aflossingstermijn vast op papier. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een juridisch adviseur raadplegen.

 

 

 

business management 

vacatures

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/inkoop-auto/

 

https://www.newbusinessmanagement.com/