Weblijn
Image default
Meubels

De belangrijkste voordelen van een geldloze samenleving

De belangrijkste voordelen van een geldloze samenleving

Cashless society verwijst naar een gemeenschap waarin contant geld niet meer wordt gebruikt om te betalen. Cashloze samenlevingen worden steeds populairder in de moderne wereld en worden door veel landen overgenomen. Als je geen contant geld hebt, wordt je leven efficiënter en veiliger. Je hoeft niet altijd wat contant geld bij je te hebben als je weggaat. Je kunt een betaling uitvoeren met je bankpas, mobiele portemonnee-app of QR-codes. Aangezien je geen contant geld of munten meeneemt, kun je je portemonnee vervangen door een pasjes houder. Pasjeshouders hebben verschillende sleuven waar je je creditcard, bankpas, ID-kaart en nog veel meer kunt plaatsen. Heb je interesse om deel uit te maken van een geldloze samenleving? Hier is een korte handleiding over geldloos zijn.

Soorten girale betalingen

Cashless zijn betekent dat je geen contant geld gebruikt voor de betaling. De meest populaire vorm van giraal betalen is het gebruik van bankkaarten. Daarom is de rol van pasjeshouder uitschuifbaar essentieel voor de geldloze samenleving. Een klant kan met zijn/haar bankkaart goederen en diensten kopen door deze in een betaalautomaat te halen en vervolgens zijn pincode in te voeren. Bovendien zijn mobiele portemonnees een andere vorm van girale betalingen waarmee klanten met hun smartphone voor goederen en diensten kunnen betalen. Deze betaalmethode is snel en efficiënt. Het is dus niet meer nodig om contant geld te gebruiken.

De voordelen van cashloos

Een geldloze samenleving kan helpen de misdaadcijfers te verminderen, omdat het voor dieven niet meer mogelijk zal zijn om geld uit de zakken of tassen van mensen te stelen. Je hebt geen portemonnee nodig om contant geld mee te nemen. Wat je nodig hebt is gewoon een pasjeshouder heren en meerdere bankkaarten. Bovendien maakt een geldloze samenleving het leven gemakkelijker voor drukbezette mensen die geen tijd hebben om naar banken of geldautomaten te gaan om geld op te nemen. Ze kunnen de aankoop betalen door gewoon met hun bankkaart te swipen. Wanneer je een aankoop doet met je kaart of mobiele portemonnee, duurt het slechts enkele seconden voordat de transactie is voltooid. De transactie kan sneller verlopen omdat je niet hoeft te wachten op het wisselen van geld.

Waarom je geldloos zou moeten gaan

Er zijn veel redenen waarom je ervoor zou moeten kiezen om cashless te gaan. Ten eerste kun je met contantloos betalen snel en gemakkelijk betalen. Je hoeft het risico niet te lopen om grote hoeveelheden contant geld mee te nemen of portemonnee te verliezen. Zonder contant geld werken kan de veiligheid vergroten. Wanneer je debet- of creditcards gebruikt om elektronische aankopen te doen in plaats van contant geld, hoef je je geen zorgen te maken over het meenemen van grote hoeveelheden geld. Dit kan diefstal en andere misdrijven helpen voorkomen. Bovendien bieden creditcards consumenten bescherming tegen fraude wanneer ze correct worden gebruikt bij goedgekeurde handelaren of online winkels. Ten slotte kan cashless gaan leiden tot een eenvoudigere boekhouding. Het geld dat wordt besteed aan elektronische betaalsystemen wordt direct geregistreerd. Er is dus geen handmatige administratie of bonnetjes nodig. Als je deze voordelen wilt ervaren, moet je de girale betaling gaan gebruiken voor je dagelijkse transactie. Neem altijd je bankkaart mee en laat het geld achter.