Weblijn
Image default
Meubels

Hier moet je op letten bij het kiezen van een vloer

Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen moet je aan veel dingen denken. De vloer bijvoorbeeld. Het kiezen van de vloer kan best een opgave zijn. Of je nou gaat voor keramisch parket of voor een tapijtvloer, hier moet je op letten bij het kiezen van een vloer.

Waar komt de vloer te liggen?

De ruimte waar de vloer komt te liggen bepaalt deels welk type vloer handig is om te gebruiken. De woonkamer draait bijvoorbeeld vooral om sfeer, terwijl het in de keuken en badkamer belangrijk is dat een vloer vochtbestendig is. In de hal wil je vieze voetafdrukken makkelijk weg kunnen poetsen en is een glad vloeroppervlak wenselijk.

Looks

Daarnaast is het ook belangrijk dat je vloer qua looks past bij de ruimte waar hij gelegd wordt. Een houten vloer is bijvoorbeeld ideaal voor een wat meer landelijk ingerichte ruimte, terwijl een betonlook of tegels juist weer wat meer industrieel zijn.

Prijs

De ene vloer is de andere niet qua prijs. Wat is jouw budget? Tegelvloeren en houten vloeren zijn bijvoorbeeld erg mooi, maar relatief duur. Als je wat krapper bij kas zit zijn bijvoorbeeld laminaat en PVC een wat meer budgetvriendelijke optie voor jou.

Zelf leggen?

Ga jij je vloer zelf leggen of huur je daar een professional voor in? Houten vloeren en tegelvloeren of natuurlijk gietvloeren zijn wat moeilijker zelf te leggen. Wederom zijn laminaat en PVC een betere keuze als je je vloer erg graag zelf wilt leggen.

Onderhoud

Hoeveel tijd en energie ben je bereid te steken in het onderhoud van je vloer? Waar de meeste vloeren prima schoon te houden zijn met een sopje met allesreiniger, vergt een houten vloer wat meer aandacht. Een vloer van tapijt kun je helemaal niet dweilen en is dus bijvoorbeeld niet handig in de keuken. Gladde vloeren zoals PVC zijn het meest onderhoudsvriendelijk.

Duurzaamheid

In het kader van het milieu, je energie en je portemonnee wil je natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je vloer. Kunststofvloeren gaan relatief lang mee. Wil je graag een houten vloer? Kies dan voor een houtvloer met FSC-keurmerk. Dat wil zeggen dat jouw houten vloer bewust gekapt is.