Weblijn
Image default
Kinderen

Hoe kies je de beste flessenwarmer?

Hoe kies je de beste flessenwarmer?

Wanneer je op het punt staat om je gezin uit te breiden, dan komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Je hebt dan een enorme lijst met spullen die je allemaal in huis moet hebben, voordat de baby er daadwerkelijk is. Eén van de dingen die op deze enorme lijst staat, zijn natuurlijk de flesjes waaruit je baby de eerste periode van z’n nog prille leventje melk moet drinken. Deze melk kun je vervolgens om een aantal manieren opwarmen. Dit kun je doen door gebruik te maken van de magnetron, maar een Flessenwarmer is natuurlijk vele malen gemakkelijker. Maar hoe kies je de beste flessenwarmer?

 

Wil je ook potjes kunnen opwarmen?

Het is logisch dat je kiest voor een product dat als best getest is. Toch zijn er nog een aantal andere praktische zaken die het je een stuk gemakkelijker kunnen maken. Zo kun je namelijk ook kiezen voor een flessenwarmer waar je ook potjes in kunt opwarmen. Wel dien je er dan rekening mee te houden dat dit apparaat doorgaans wel een stukje duurder is. Je zult dan namelijk op zoek moeten naar een universele flessenwarmer, waar verschillende formaten potjes en ook flesjes in opgewarmd kunnen worden.

 

Hoe lang duurt het opwarmen in een flessenwarmer?

Het opwarmen van melk duurt gemiddeld zo’n 5 tot 10 minuten. Toch kan het zijn dat dit voor een hongerige baby net iets te lang duurt. Het is daarom dus belangrijk te kijken naar de behoefte van je kindje en op basis daarvan te kiezen voor een flessenwarmer die aan de eisen voldoet. Er is namelijk niets zo vervelend als een baby die honger heeft, terwijl het nog een aantal minuten duurt voordat het flesje daadwerkelijk klaar is. Je kunt dan beter een wat duurdere variant nemen die sneller opgewarmd is, dan dat je je kleintje met honger nog even moet laten wachten.