Weblijn
Image default
Aanbiedingen

De verschillen tussen rolfondant, modelleerfondant en marsepein

Fondant en marsepein worden vaak gebruikt voor het bekleden van een cake of taart. Fondant en marsepein zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en geeft het baksel een vrolijke twist. Bij fondant is er een onderscheid te maken tussen twee soorten, namelijk rolfondant en modelleerfondant. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En wat is het verschil met marsepein? Ben je benieuwd? Lees dan verder en kom erachter! 

Rolfondant 

Om cupcakes, cakes en taarten te versieren, wordt vaak rolfondant gebruikt. Fondant wordt vaak verpakt in een rechthoekige vorm. Om het fondant te kunnen gebruiken, rol je het fondant eerst uit met een deegroller. Als de fondant uitgerold is en de vorm heeft van een pannenkoek, kun je het over het baksel leggen. Trek het fondant strak over het baksel heen en snij de overige stukken weg. Het voordeel van rolfondant, is dat dat de cake minder snel uitdroogt en langer goed blijft. 

Modelleerfondant 

Naast rolfondant bestaat er ook modelleerfondant. Hoewel het grotendeels gemaakt is van dezelfde ingrediënten als rolfondant, heeft het een ander gebruiksdoeleinden. Modelleerfondant is een stuk steviger dan rolfondant, waardoor het niet geschikt is om de hele cake te bedekken. Deze variant is geschikter voor het maken van figuurtjes die dienen als decoratie. Om modelleerfondant te gebruiken, rol je eerst de plak fondant uit en snij je de figuren eruit. 

Marsepein 

Fondant wordt gemaakt van suikerpasta. Wanneer er aan deze suikerpasta, amandelen worden toegevoegd, ontstaat er marsepein. Marsepein is een stuk vetter en daardoor is de kans op uitdroging erg klein. Om een gehele taart te bekleden is marsepein minder geschikt, daardoor wordt marsepein vaak gebruikt om 3D figuurtjes van te maken. 

 

Bereid je voor! 

Heb je zin gekregen om een cake te bakken met fondant? Neem dan een kijkje op de website van Bouwhuis. Deze partij heeft een ruim assortiment aan rolfondant, modelleerfondant en marsepein in allerlei kleuren. Wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren.

https://www.bouwhuis.com/