Weblijn
Image default
Aanbiedingen

Dit moet u weten over verkeersborden

Verkeersborden vallen, net als verkeerslichten en wegmarkeringen, onder de verkeerstekens die een wegbeheerder kan gebruiken om het verkeer op een weg te regelen. Verkeersborden zijn er dan ook in verschillende soorten, maten en categorieën. Het ene verkeersbord geeft verboden weer: als bestuurders van een bepaald soort voertuig die weg bijvoorbeeld niet in mogen en het andere verkeersbord geeft juist verplichtingen aan of geeft informatie. Van het uiterlijk van de borden kan echter niet afgeweken worden, deze werden in 1968 namelijk vastgelegd in het Verdrag van Wenen inzake verkeerstekens. Wilt u meer weten over de verschillende soorten verkeersborden en waar u deze aan kan schaffen? Lees dan snel verder, want we vertellen het u graag!

Verschillende verkeersborden
In Nederland zijn de verkeersborden gedefinieerd in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens van 1990. Verkeersborden zijn opgedeeld in verschillende categorieën zoals: snelheid, voorrang, parkeren en stilstaan, verkeersregels, waarschuwing en bewegwijzering. Naast gewone verkeersborden bestaan er ook Scheepvaartborden. Deze zijn onmisbaar voor veilige vaarwegen en vormen dé manier om de beroepsvaart en pleziervaart te laten zien wat de gedragsregels zijn op het water. Verkeersborden geldend op de waterwegen zijn bepaald in het Binnenvaartpolitiereglement. Ook deze borden kunnen weer opgedeeld worden in verschillende categorieën. Zo bestaan er bijvoorbeeld verbodstekens, gebodstekens, aanbevelingstekens, aanwijzingstekens en beperkingstekens. 

Regels voor het plaatsen
Wanneer verkeersborden worden geplaatst moet er rekening gehouden worden met de Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens. Hierin staat onder andere de volgende regels:

  1. De verkeersborden moeten zowel overdag als ’s nachts goed leesbaar zijn

  2. De verkeersborden moeten haaks ten opzichte van de wegas worden geplaatst

  3. De verkeersborden moeten worden gecombineerd volgens de richtlijnen van de RVV 1990

  4. Verkeersborden dienen over het algemeen aan de rechterzijde van de weg te worden geplaatst.

Traffic Safety Systems
Bij Traffic Safety Systems bent u aan het juiste adres voor het kopen van de meest uiteenlopende verkeersborden. Daarnaast vind u op deze website ook alles voor de bevestiging van de verkeersborden. Denk hierbij aan flespalen, buispalen, scharnierbeugels enzovoorts. Heeft u na het bekijken van het ruime assortiment nog vragen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. Bij Traffic Safety Systems hebben ze meer dan 25 jaar ervaring en ze zullen u dan ook graag te woord staan met raad en daad. 

 

https://www.trafficsafetysystems.eu/nl/