Weblijn
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor het kalmeren van de geirriteerde huid

Een rode, geïrriteerde huid is niet alleen oncomfortabel, het is ook niet leuk om naar te kijken – we snappen het. De sleutel tot het onder controle houden van roodheid en het voorkomen van flare-ups is te beginnen met preventie. Gebruik het korean skincare routine met kalmerende producten zoals COSRX zonder irriterende ingrediënten (denk aan: geen geur- of kleurstoffen), vermijd extreem warme of koude temperaturen, en breng kleine veranderingen aan in je levensstijl zoals het aanpassen van je dieet en het beheersen van stress. Er zijn verschillende dingen die je nu al kunt doen om je huid te kalmeren! Hoewel er genoeg make-up producten zijn die roodheid bedekken, geven wij de voorkeur aan het behandelen van de huid aan de oppervlakte met kalmerende huidverzorgingsingrediënten voor een meer kalmerende oplossing.

Veel mensen hebben regelmatig last van huidirritatie, jeuk en droogheid. Er zijn vele redenen waarom de huid van mensen geïrriteerd kan zijn. Het kan iets eenvoudigs zijn als een nieuw huidverzorgingsproduct of een nieuw kledingstuk dat een reactie op uw huid veroorzaakt. Huidirritaties kunnen echter ernstigere gevolgen hebben als ze niet goed worden behandeld. Of je nu van nature een gevoelige huid hebt of ze op latere leeftijd ontwikkelt, we hopen dat deze tips het leven ermee een beetje gemakkelijker maken.

Kalmeer de geïrriteerde huid met deze vijf winterverzorgingstips: 1. Gebruik bij elke wasbeurt een zachte, geurvrije reiniger om het vocht in de huid te helpen vasthouden en uitdroging te voorkomen. 2. 2. Hydrateer de huid terwijl deze nog vochtig is om hydratatie te helpen insluiten. 3. 3. Overweeg een product met hyaluronzuur, dat helpt het vochtgehalte in de huid aan te vullen 4. Gebruik een zachte scrub om dode, droge huidcellen te verwijderen (en plaats te maken voor nieuwe cellen). 5. 5. Zorg ervoor dat u producten gebruikt die niet comedogeen zijn, wat betekent dat ze de poriën niet verstoppen en geen puistjes veroorzaken.

Wees selectief met ingrediënten. Ingrediënten zoals aloë zijn van nature kalmerend. Haver zit vol vitaminen en antioxidanten, waaronder magnesium, foliumzuur, ijzer en B-vitaminen3. Bovendien heeft de FDA colloïdaal havermout, wat in wezen fijngemalen haver is, goedgekeurd als huidbeschermend middel4. Het is een goedkoop ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in doe-het-zelf huidverzorgingsmaskers om roodheid, jeuk en irritatie te helpen verminderen. Of je nu een huidverzorgingsmasker gebruikt of lekker op de bank gaat liggen met je favoriete deken, wees gerust dat je gevoelige huid de verzorging krijgt die ze verdient door deze 5 tips op te volgen.

https://kocosmo.nl/