Weblijn
Image default
Aanbiedingen

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Wat is Loopbaanbegeleiding van ucare?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U krijgt persoonlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, drift, kwaliteiten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de ideale job te vinden? Wat is mijn passie? Hoe hanteer ik mijn eigenschappen optimaal. Een beantwoording op deze vraag ontvangt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, zelfstandigen en carrièremannen- en vrouwen.

 

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee carrière cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

U begeert promotie maken of betreffende een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap verbeteren of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, ZZP’ers, carrièremannen- en dames die met vragen worstelen wat betreft hun loopbaan en werknemers die in hun opzegtermijn en termijn van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele problemen waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee escorteert.

Carrière

Zelfstandigen

Ontslagen of in opzeggingstermijn?

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Heb ik recht op loopbaancheques als ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw jobcheques bestellen. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te reserveren. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw tijdsspanne van verbrekingsvergoeding.

 

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan bekomt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoen.

 Wat mits ik mijn ambt cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de jobcheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Heeft u er wel recht op? Dan bekomt u van de firma Edenred een acceptgirokaart voor € 40,- via uw mail of post.

Als u geen recht op heeft, dan krijgt u een mail of brief met de reden waarom uw rekest is geweigerd. Wenst u extra info? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor kosteloos introductie.

Hoe zien jobcheques eruit?

Geldigheidsdatum. Dit is de datum waarvoor het eerste geregistreerde gesprek moet voorvallen. Mits u te lang wacht (langer dan 3 maanden) en de geldigheidsdatum verstrijkt, wordt het persoonlijk bijdrage vanzelf terugbetaald. U blijft recht op Loopbaanbegeleiding houden. Opnieuw uw loopbaancheques aanvragen? Dat is mogelijk.

Stap 3. Bezorg de jobcheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen voelen zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende sfeer, de ordelijke ordening en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en afzonderlijke begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Heeft u na het jobbegeleidingstraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw begeleider voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u tezamen met uw begeleider welke stappen u voorts kunt nemen.

Loopbaanbegeleiding is een individueel procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De voetstappen van het proces:

Stap 2

Kennismaking met uw loopbaan trainer
Uitleg aanpak
Verwachtingen en beweegredenen doorspreken
Bepraten van leer- en werkervaringen
Bedoelingen bepalen
Doe-opdrachten construeren

 

Afrondingsfase – Hebben we de doel behaald?

Terugkom-moment waarbij u gezamenlijk een Afzonderlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange termijn. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Weerschijnen genomen acties, bewerkingen, verbeterpunten.

Werkfase – Hoe is uw plaats op de arbeidsmarkt?

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Woont u in een ander land dan België dat tot de EU of EER behoort?
Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u in Vlaanderen of Brussel werkt.

Met de loopbaancheques verkrijgt u profijtige loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens ontvangt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw werk- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De loopbaancheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Waarom loopbaanbegeleiding?

 

Beroep test

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u krijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, overgave, eigenschappen , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de geschikte taak voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de kloppende kant op met uw carrière? Als u vragen heeft over uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

 

http://www.youtube.com/watch?v=QmhVG_Vwtrw

Wat is Loopbaanbegeleiding?