Weblijn
Image default
Aanbiedingen

Wat voor soort bedrijf is Motorola?

Van vroeger af aan zijn communicatiemiddelen altijd al belangrijk geweest. Heel ver terug in de tijd begon dat al met postduiven, later kwamen de morse code en het faxapparaat. Tegenwoordig hebben we computers, smartphones waar van alles mee gedaan kan worden zoals videobellen en allerlei sociale media. Soms zijn deze middelen ook echt van belang. Bijvoorbeeld in een werksituatie, wanneer je een familielid een tijd niet hebt gesproken of als je iemand moet bereiken als er iets aan de hand is. Tegenwoordig is het al helemaal belangrijk om goed met elkaar te kunnen communiceren, een groot deel van de bevolking werkt nu namelijk vanuit huis.

Met zoveel soorten communicatie kan het niet anders dan dat er ook een hoop merken en bedrijven zijn die deze middelen produceren. Een bekende is Motorola. Dit bedrijf heeft een interessante geschiedenis en best wat variatie in haar producten. Meer weten over Motorola? Lees dan verder!

Wat is de geschiedenis van Motorola?

Zoals eerder benoemd, heeft het bedrijf een vrij interessante geschiedenis. Het bestaat ook al verassend lang. Het is namelijk opgericht in 1928. Wel onder een andere naam, namelijk Galvin Manufacturing Corporation. Pas in het jaar 1947 werd de naam veranderd naar Motorola. Ze begonnen met het produceren van autoradio’s en andere producten die te maken hadden met radiocommunicatie. Daarnaast produceren ze onderhand ook chips voor in computersystemen, modems en satellietsystemen. Het best geboekte resultaat in Nederland kwam door haar relatief goedkope telefoon, de Moto G. Tijdens de jaren negentig had het bedrijf ook haar eigen wielerploeg. Hierbij maakten ze gebruik van haar techniek doormiddel van de “oortjes”, om contact te kunnen houden tussen de fietsers en het team. Later maakten alle ploegen hier gebruik van.

Welke soorten producten heeft Motorola?

Motorola heeft verschillende soorten producten, zoals:

–        Smartphones

–        Portofoons

–        Oordopjes

–        Accessoires 

https://www.portofoonweb.nl/portofoon-merken/motorola.html