Weblijn
Image default
Bedrijven

De toekomst van cameras?

De camera is wat mij betreft een van de beste uitvindingen die de afgelopen jaren ons heeft gebracht. Het geeft ons de mogelijkheid om onze mooiste momenten vast te leggen en vereeuwigen, of dat nou met een fysiek of digitaal exemplaar is. Zo kun je tegenwoordig ook schitterende foto’s maken met je telefoon, en is een professionele fotocamera eigenlijk niet meer nodig. Het handige aan foto’s maken met je telefoon is dat je hem altijd bij je hebt en dat je dus niet met je camera hoeft te slepen. Vaak is het ook zo dat een telefoon toch al word meegenomen.

 

Als je het professioneler wilt aanpakken dan is een telefoon helaas niet genoeg. Ondanks dat de recentere modellen steeds betere camera’s krijgen, doen ze toch nog niet onder aan de echte camera’s van merken als Canon, Panasonic en Sony. Op dit moment zijn handheld camera’s van panasonic en sony de meest gebruikte modellen op professioneel level. Dat zijn dan met name de modellen GH5 van Panasonic en de 7S van Sony.

 

Toch zijn er mensen die minder waarde hechten aan kwaliteit van de foto en film. Vaak vinden zij het verhaal belangrijker dan het product waarop het is geproduceerd. Zo heeft een filmmaker recent een film gemaakt met alleen een achteruitrijcamera. De film werd volledig geschoten met de achter camera van een Prius. Dit laat dus zien dat een professionele fotocamera niet altijd nodig is. Wellicht laat dit ook zien dat het zeker wel mogelijk is om minder professionele apparatuur zoals je telefoon toch te gebruiken. Tot slot laat het zien hoe divers de camera van een auto kan zijn. Hierdoor kan het zomaar zijn dat u denkt, “ik moet nu een achteruitrijcamera kopen”. Gelukkig zijn er genoeg voorzieningen waar u een geschikte camera voor uw auto kan kopen.

 

De toekomst van cameras?