Weblijn
Image default
Bedrijven

Detoxen met een waterdieet

Dat water drinken gezond is wisten we natuurlijk allemaal al, maar wat voor voordelen brengt het met zich mee als je een waterdieet volgt? Een waterdieet is de meest effectieve manier om af te vallen, dit is eigenlijk best logisch omdat je bij afvallen erg op let hoeveel calorieën er binnen komen en hoeveel er verbrand worden. Water is niet alleen dorstlesser, maar helpt ook tegen honger. Dit komt doordat dorst en honger hetzelfde voelt en mensen dorst vaak verwarren met honger waardoor ze meer eten in plaats van drinken door de dorst te lessen. Vaak hebben we behoeften aan water op deze momenten en zo kan je lichaam ook voedsel afbreken door meer vocht te krijgen.

 

Water en je metabolisme

Water zorgt ervoor dat alle processen in ons lichaam soepel verlopen. Zo stimuleert water ook je metabolisme. Op het moment dat jij vocht te kort hebt al is dit maar een klein percentage dan zullen processen ook moeizamer verlopen. Door genoeg vocht binnen te krijgen en je metabolisme op te krikken kun je al verschillende dingen gaan opmerken zoals bijvoorbeeld een verbeterde concentratie. Wanneer je een halve liter water per dag drinkt verbeterd dit je metabolisme met 30%.

 

Het waterdieet

Het waterdieet zorgt niet alleen voor een goed metabolisme, maar zorgt er ook voor dat toxische stoffen uit je lichaam gaan. Je lichaam wordt dus opgeschoond door het drinken van water maar je verliest hierdoor ook gewicht. Een win-win situatie. Je kunt een water dieet schema online vinden maar ook aanvragen bij je diëtiste.

 

 

https://dieetschema.nl/water-dieet-helpt-bij-afvallen/