Weblijn
Image default
Bedrijven

Een gezellige bedrijfs-BBQ organiseren? Zo doe je dat

Ben jij gevraagd om de barbecue te organiseren dit jaar en is je doel om de voorgaande edities te overtreffen? Dan vraagt dat om een goede organisatie. Voor een geslaagde barbecue moet je immers wel aan een aantal dingen denken. In dit artikel geef ik je een aantal tips om de organisatie zonder zorgen te doorlopen. 

Begin op tijd met de voorbereiding

Wanneer je op tijd begint met het voorbereiden, dan weet je sneller waar je aan toe bent. Loop je tegen bepaalde dingen aan, zoals die ‘droomlocatie’ die niet beschikbaar is? Dan heb je nog ruim de tijd om iets anders te bedenken. Begin met het maken van een lijst wat er allemaal moet gebeuren en streep de taken af wanneer je deze voltooid hebt. Hierdoor heb je goed in beeld wat er nog moet gebeuren. Regel ook de benodigdheden op tijd. Denk hierbij aan het vlees voor op de barbecue. Wees hierbij slim en koop dit bijvoorbeeld in bij een groothandel voor vlees. Hierdoor bespaar je een hoop kosten.  

Houd rekening met het weer

Een barbecue wordt meestal buiten gehouden. Het is dan ook logisch dat je te maken krijgt met het weer. Nu is het weer in Nederland vrij wisselvallig, wat het extra belangrijk maakt om hier naar te kijken. Hierdoor kun je je hierop voorbereiden. Wanneer het bijvoorbeeld flink gaat regenen op de dag van het feest, is het wellicht handig om het feest overdekt te maken. Zo voorkom je dat de barbecue letterlijk in het water valt. Ook is het handig om de gasten/ je collega’s voor te bereiden op het weer. Zie jij bijvoorbeeld al dat het wat kouder is die dag, dan kun je je collega’s aanraden zich extra warm aan te kleden. Het is tenslotte zonde als de barbecue perfect georganiseerd is en iedereen alleen maar klaagt over het weer. 

Delegeer taken indien nodig

Tot slot, je hoeft de voorbereiding echt niet helemaal alleen te doen. Er zijn vast genoeg collega’s die je op de één of andere manier willen helpen. Wanneer je tegen een groot ding aanloopt, kan het dan ook nooit kwaad om even rond te vragen bij je collega’s of zij een oplossing weten. Denk hierbij aan het vervoeren van de barbecue. Misschien heeft één van je collega’s wel een grote bus waar dit in kan. Door af en toe wat taken te delegeren, houd jij je organisatie stressvrij en dat is erg belangrijk.