Weblijn
Image default
Bedrijven

Let op uzelf

Een carrière is voor sommige personen zeer belangrijk, zij zijn dan ook constant aan het wel, dit zorgt ervoor dat zij altijd het bedrijf willen verbeteren maar ook dat zij minder tijd hebben voor andere dingen. Zo komt het weleens voor dat het gezin van deze personen niet blij zijn met het feit dat 1 van de ouders constant aan het werk is. Vaak heeft de persoon dit zelf niet door omdat diegene in een soort bubbel leeft. Dit toont wel dat hij of zij een hart voor de zaak heeft en dast zij altijd bereikbaar zijn voor een baas. Als deze persoon eigen baas is dan is het logisch omdat dit voor het brood op de plank zorgt. Daarom is het voor hen belangrijk dat er iets gedaan wordt anders gebeurt heel weinig. Lees hier meer over dit onderwerp.

Soms kan dit harde werken ook averechts werken, het personeel kan overwerkt raken en zo een burn-out krijgen. Dit is voor de persoon in kwestie lastig en vervelend, zij zullen dan zich een tijd ongelukkig voelen. Het beste wat zij kunnen doen is rust houden en hulp zoeken. Doordat iemand zich laat helpen kan diegene zich uitspreken en zorgen dat het voorval ook niet meer terugkomt. Het is ook belangrijk om niet overmoedig te worden, dit zorgt ervoor dat de persoon wellicht te snel met werken begint, hierdoor kan de burn-out snel weer terugkeren. 

Daarom is het ook belangrijk dat men aangeeft als zij het niet meer aan kunnen. Een zakelijke coaching kan hierbij helpen, tijdens deze service wordt er gekeken naar de persoon en zijn of haar mentale gesteldheid. Zo kan de medewerker inschatten of de persoon te hard werkt. Tevens kan de persoon zich laten informeren en wellicht een optie krijgen om een andere functie te bekleden, hierbij kan de loopbaanbegeleiding dan weer helpen. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Let op uzelf