Weblijn
Image default
Bedrijven

Welke keurmerken hebben dakdekkers?

Een dakdekker heeft een DAKMERK-certificaat dit is een keurmerk wat aangeeft dat je gespecialiseerd bent in platte daken, zo een certificaat is 10 jaar geldig en geeft ook de zekerheid dat het dak 10 jaar waterdicht zal zijn en als dit niet zo is het wordt het gerepareerd.

Bitumineuze en kunststoffen daken vallen onder Vebidak dit is een vereniging waar bedrijven zich bij kunnen aansluiten. Dit zijn dan bedrijven die voldoen aan de criteria die de vereniging stelt. Hieraan kunt u dus zien of een bedrijf voldoet aan de eisen voor een goed en erkend bedrijf.

Het KOMO-procescertificaat is een bedrijf waarin staat dat het eindresultaat gelijk staat aan wat vooraf is afgesproken. Een dakdekkersbedrijf moet om deze certificaat te hebben BRL-4702 gecertificeerd zijn. Deze certificaat geeft aan dat er op juiste wijze gewerkt wordt en met de juiste materialen.

Hoe kunt u zien dat de dakdekker gecertificeerd is?

Meestal zal dit op de site staan doormiddel van een klein logootje van het certificaat of staat het op de site geschreven.

Hoe kiest u de juiste dakdekker?

Als u een dakdekker wilt inschakelen is het verstandig om verschillende dakdekkers te vergelijken zo kunt u bijvoorbeeld de prijs vergelijken door verschillende offertes aan te vragen. Zo kunt u zien welke het goedkoopst is als dit een belangrijk punt voor u is. Ook zou u naar recensies kunnen kijken wat anderen mensen van het bedrijf vonden. De keurmerken die hierboven staan zijn ook punten waar u goed op moet letten als u een dakdekker wilt die aan de criteriums van een professioneel en goede dakdekker voldoet.

Besparen op de kosten

Door dakdekkers met elkaar te vergelijken, is het mogelijk om tot wel 30% op de kosten te besparen. Een andere tips is om goed dakonderhoud te voeren. Hierdoor word de levensduur van een dak gemakkelijk verlengt, wat weer kosten kan besparen op de lange termijn.

Bron: Dakdekker24