Weblijn
Image default
Onderwijs

Voldoe aan alle CKV-eisen met onze workshops op school

Kleinkunstig ondersteunt CKV

Om te voldoen aan alle eisen van het vak CKV, heb je soms wat hulp van buitenaf nodig. En dat is helemaal niet erg. Want wij doen dat graag en vanuit jarenlange ervaring. Wij bieden dan ook een breed palet aan CKV-workshops, die je helpen om aan die vereisten te voldoen. Hieronder zetten we uiteen hoe wij je met een workshop op school kunnen ondersteunen bij het invulling geven aan het vak CKV.

Het CKV-kunstdossier

Het kunstdossier is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het vak CKV. Leerlingen beginnen aan het samenstellen van dit dossier als ze nog in de onderbouw zitten en nemen het mee tot aan hun eindexamen. Het Cultureel Zelfportret is een essentieel onderdeel van dit kunstdossier. Hierin geven leerlingen op creatieve wijze uiting aan hoe zij zich verhouden tot kunst en cultuur. Wij hebben CKV-workshops die daarbij kunnen ondersteunen en die leerlingen stimuleren om buiten de box te denken bij het kiezen van hun presentatievormen.

Aansluiting bij kerndoelen

Ken je ze uit je hoofd, de kerndoelen van CKV? Bij Kleinkunstig komen we een heel eind: het ervaren van kunst, de zeggingskracht van kunst, goed kijken en communiceren kennen we zelfs door en door. Dat komt doordat we ze niet alleen op kunnen zeggen, maar keer op keer tot leven gebracht hebben in workshops én voorstellingen die helemaal afgestemd zijn op de kerndoelen van het vak CKV.

Verkennen, Verbreden, Verdiepen, Verbinden

Tot slot: de 4 V’s. Want binnen CKV is vastgelegd, dat jongeren moeten Verkennen, Verbreden, Verdiepen en Verbinden. Een mond vol! Maar uiteindelijk helemaal niet zo ingewikkeld. Alle workshops die wij bij Kleinkunstig aanbieden, dekken deze domeinen namelijk volledig af. En niet eens omdat we zo hard ons best gedaan hebben om dat te doen, maar gewoon: omdat die 4 V’s altijd al overeenkwamen met waar wij als partner op het gebied van kunsteducatie voor stonden. Wij zijn er altijd al van overtuigd geweest dat kunst en cultuur jongeren ontzettend veel moois te bieden hebben. En dat je daar het maximale uithaalt als je aanbod vernieuwend is, divers en de diepte niet schuwt. En natúúrlijk verbindt het ook: want kunst en cultuur maak je uiteindelijk samen. Dat lijkt ons logisch!

https://www.kleinkunstig.nl