Weblijn
Image default
Internet

Wat zijn de kosten voor een website laten maken?

Je kunt een website laten maken op veel verschillende manieren en door veel verschillende bedrijven of webdesigners. Natuurlijk is iedereen anders en de een is beter dan de ander of heeft meer ervaring. Het is ook geen gemakkelijk vak en je moet precies weten waar je mee bezig bent. Een website kan gemaakt worden in een bepaald programma, maar sommige websites hebben ook codering nodig. Dit is één van de moeilijkste dingen aan het maken van een website. Wat zijn nou eigenlijk de kosten voor een website laten maken? Lees hieronder waaruit de kosten van een website meestal gebaseerd zijn. 

Kleine website 

Wanneer je niet zoveel informatie of producten hebt en je eigenlijk alleen visite plaatje website nodig hebt. Een website waar alleen op staat wie je bent en wat voor bedrijf je bent is vaak een stuk goedkoper. Er hoeft minder voor gedaan te worden en zal dan ook de goedkoopste website zijn. Het bedrag ligt hier meestal tussen de 100-300 euro. Dit verschilt natuurlijk per bedrijf. 

Webshop 

Een webshop is al veel gecompliceerder dan de website die ik hierboven beschreef. Een webshop heeft foto’s nodig van de producten die je verkoopt en bij elk product informatie en een beschrijving nodig. Een webshop kan daarom soms wel tussen 500-2000 euro zijn. 

Dienstverlening website

Deze website is ook iets makkelijker voor de meeste mensen. Op deze website worden alle diensten en kosten vermeld en natuurlijk wie je bedrijf is en eventueel waar het bedrijf uit bestaat. Hoeveel werknemers, hoeveel jaar het bestaat etc. Vorige projecten of ervaringen kunnen er ook opgedeeld worden. De websites bestaan vaak merendeels uit informatie over het bedrijf en dit maakt het makkelijker. Hier liggen de prijzen meestal tussen de 300-1500 euro. 

Blogs 

Je kunt een website hebben waar je alleen blogs opschrijft of op plaatst. Wanneer je een blog hebt, ben je vaker in contact met een webdesigner en zul je meestal per dienst betalen.