Weblijn
Image default
Marketing

Alles over online marketing

Er is tegenwoordig zoveel informatie beschikbaar; door de bomen kun je het bos niet meer zien. Dat is logisch, maar we willen je desondanks toch op het goede pad helpen. We willen je sturen in een richting die toekomst heeft, waar je écht een verschil mee kunt maken. Dat is in dit geval online marketing en ook hier is enorm veel informatie over beschikbaar. Wij gaan wat van de allerbelangrijkste informatie in één blog bundelen en vertellen je vervolgens dus eigenlijk alles dat je moet en wil weten over dit onderwerp. Online marketing is de toekomst en in de nabije toekomst, na het lezen van deze blog, weet jij hier veel meer over. Kom; dan gaan we samen aan de slag om je kennis een beetje bij te spijkeren op dit gebied. Wij hebben er zin in! 

Online marketing in de basis

Je hebt het begrip marketing wel eens gehoord, en online vast ook wel. Marketing houdt eigenlijk het geheel van bezigheden omtrent het bevorderen van de verkoop in. Het maken van reclamecampagnes, het contact leggen met klanten, het verbeteren van de website en ga zo maar door. Online marketing is dan opeens heel makkelijk; het geheel van online bezigheden dat toeziet op het bevorderen van de verkoop. Teksten optimaliseren, Google Ads campagnes en ga zo maar door; jij komt het allemaal te weten in deze blog en we gaan daarom in op twee van de belangrijkste bezigheden in online marketing; SEO en Ads. We vertellen het je allemaal hieronder op een begrijpelijke, snelle manier. Kom, dan gaan we weer een stapje verder. 

SEO

Oké; we hebben beloofd dat we het over SEO gingen hebben en dat doen we nu dan ook maar al te graag. SEO staat voor Search Engine Optimization en ziet toe op het verbeteren van content en dergelijke zodat een website hoger in de zoekresultaten op Google of een andere zoekmachine komt. Je verricht hiervoor bijvoorbeeld een zoekwoorden analyse en daarna ga je aan de slag om de website te vullen met content die die zoekwoorden bevat. Ook wordt er vaak gebruikgemaakt van linkbuilding. Hiervoor werk je samen met een andere website die vervolgens een tekst op de site zet waar een linkje naar je site in staat. De betrouwbaarheid wordt vergroot wanneer er meer mensen op de link klikken en zo ontstaat er een mooi organisch zoekresultaat door het juist inzetten van online marketing.

Online marketing & ads

Online marketing en Ads; het kan in één adem worden genoemd en dat doen we dan ook maar al te graag. Online marketing en Ads zijn onlosmakelijk verbonden en dat is goed. Je kunt Ads gebruiken van Google, maar bijvoorbeeld ook Facebook. Deze Ads moeten in campagnes worden opgezet en iemand die verstand heeft van online marketing kan dit als de beste. De mooiste Ads worden opgezet en zo wordt er uiteindelijk veel meer webverkeer gegenereerd naar de site. Als je de online marketing voor je bedrijf uitbesteed aan een specialist als Ranking Masters, zorgt dit uiteindelijk ook voor veel meer omzet en winst op den duur. Een investering die zich goed terugbetaalt dus!