Weblijn
Image default
Woningen

De gordijn trends van het moment

Ga je net ergens wonen en ben je bezig met het bedenken wat voor raamdeocratie je graag wilt? Dan is het belangrijk dat je weet welke opties je hebt en welke trends er op dit moment zijn. Misschien heb je nog wat oude gordijnen liggen maar ben je niet helemaal weg van de kleur die ze op dit moment hebben. Gelukkig kun je tegenwoordig je gordijnen zelf verven en kan je ze elke kleur geven die je maar wilt zolang deze gordijnen een lichte kleur hebben. Als de gordijnen donker zijn word het namelijk lastiger om de gordijnen te verven. Ook zijn er veel verschillende soorten verf die je kan gebruiken en is het belangrijk dat je weet bij welke stof je welke verf moet gebruiken. Welke trends in gordijnen zijn er eigenlijk op dit moment en welke kleuren horen hier bij? Ben je benieuwd welke trends er op het moment zijn? Lees dan verder.

Een aantal trends onder elkaar

duurzaamheid

Tegenwoordig is het bedenken van duurzame producten erg populair. Het is momenteel erg belangrijk dat we blijven denken aan het milieu en dat alles zo duurzaam mogelijk is of misschien nog duurzamer kan. Dat is dan ook zeker een grote trend van het moment dat ook jouw gordijnen van duurzame stof zijn of op een andere manier duurzaam zijn. Ook kan je ervoor kiezen om bijvoobeeld een oud meubelstuk om te toveren in een weer nieuw meubelstuk door deze een andere kleur te geven en die dan weer te gebruiken in huis. Zo hoef je geen nieuw meubelstuk te kopen en dat scheelt ook in duurzaam zijn. In de zomer kun je bijvoorbeeld door het gebruik van gordijnen je huis koel houden door de gordijnen te sluiten. Zo hoef je bijvoorbeeld geen airco te gebruiken. Kies hiervoor wel voor een dikkere stof gordijn. Denk bijvoorbeeld aan verduideringsgordijnen of velours gordijnen. 

Plissegordijnen zijn momenteel ook erg populair, dit omdat de gordijnen bestaan uit honingraatstructuur, dit creëert een stilstaande luchtlaag die zorgt dat de warmte binnenblijft in de winter en zomers de warmte buiten blijft.