Weblijn
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom bouwhekken onmisbaar zijn op elke bouwlocatie

Het is ontzettend belangrijk dat je veilig te werk kan gaan in de bouw. Als je een groot bouwproject start, is het wettelijk verplicht om de omgeving van de bouwplaats te beveiligen. Dit zorgt voor de veiligheid van zowel de omstanders als de medewerkers. Mensen die zelf in de bouw hebben gewerkt zouden de meerwaarde van bouwhekken vast niet ontkennen. In dit blogartikel lees je drie redenen waarom het gebruik van bouwhekken onmisbaar zijn op elke bouwlocatie.

 

Wettelijk verplicht

Het is wettelijk verplicht om de bouwplaats af te schermen voor onbevoegden. Door middel van bouwhekken wordt dit vaak gedaan. De reden hiervoor is dat er op de bouwplaats vaak met zwaar en soms gevaarlijk gereedschap wordt gewerkt. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren als het in de handen van een onbevoegde komt. Bovendien mag je een bouwlocatie niet zomaar betreden zonder bril, veiligheidshelm of veiligheidsschoenen. 

 

Gereedschap en materiaal beschermd

Het is mogelijk dat onbevoegde je terrein betreden en gereedschap of materialen stelen. Dit gebeurt gelukkig niet al te vaak maar je moet er wel voorbereid op zijn. Het werkproces wordt natuurlijk verhinderd als alle materialen en gereedschappen opgeborgen worden. Bouwhekken zijn de oplossing hiervoor. Overigens is het ook mogelijk om een speciaal alarm op je bouwhek te zetten. Dit is echter niet noodzakelijk omdat een bouwhek vaak al hoog genoeg is en een slot heeft. Dit schrikt onbevoegden al vaak af.

 

Eenmalige investering

Het gebruiken van bouwhekken kost uiteraard geld, maar ze zijn wel ontzettend praktisch in gebruik. Sommige aannemers raden aan om bouwhekken te huren in plaats van te kopen. Echter is het voordeliger om ze te kopen als je meerdere bouwprojecten uitvoert. Binnen mum van tijd haal je de kosten eruit. Je komt constant voor extra kosten te staan als je blijft huren. 

 

Bouwhekken aanschaffen

Ga jij een bouwproject starten en ben je opzoek naar bouwhekken? Neem een kijkje bij Bouwhekkennederland.nl. Bouwhekken Nederland beschikt over een uitgebreid assortiment en kan vrijwel ieder bouwhek binnen 24 uur leveren. Heb je vragen over het aanschaffen van bouwhekken? Neem contact op en ontvang persoonlijk advies.

 

https://www.bouwhekkennederland.nl/