Weblijn
Image default
Aanbiedingen

5 argumenten waarom je moet investering een bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo is slim voor nu en toekomst. Het is een goed communicatiemiddel naast jouw huidige communicatiekanalen. Je kunt het gebruiken op jouw website, social media, maar ook op YouTube. In dit artikel geven wij je 5 argumenten waarom je moet investeren in een bedrijfsvideo. 

  1. Video prikkelt en trekt aandacht 

Video trekt de aandacht, dat is vrij simpel. Lange teksten of een afbeelding zegt niet altijd iets. Het is bewezen dat mensen meer opnemen bij een video, dan via een tekst. Het is dus ook slim om video in te zetten omdat je meer informatie kunt geven aan de kijker. Daarnaast moeten we simpelweg gewoon kijken wanneer we iets zien bewegen. Video trekt altijd de aandacht. Je kunt dus ook makkelijk mensen bereiken met een video. 

  1. Meer engagement op jouw kanalen en dus meer zichtbaarheid

 

Kijker kunnen video’s delen en liken. Een video zorgt voor meer engagement met de kijker. Een video nodigt uit om te delen. Een video wordt vaker en sneller gedeeld dan en stuk tekst. Gemiddeld is dit 7 keer meer en zo zien meer mensen jouw video. Het verhoogt dus ook jouw zichtbaarheid online. 

 

Daarnaast heb je profijt van de zoekmachines. Wanneer je de video goed inzet, dan zul je zien dat je ook beter vindbaar bent in de zoekresultaten. Voeg ondertiteling toe en zet de juiste beschrijving in, zodat jouw video ook terug te vinden is in de zoekresultaten. 

  1. Betere selectie 

Een bedrijfsvideo draagt bij een betere selectie van leads en sollicitanten. Het zorgt ervoor dat mensen een echt goed beeld krijgen van jouw bedrijf. Hierdoor solliciteren sneller mensen die echt wat in jouw bedrijf zien en komen er klanten naar jou toe die echt een klik met jou voelen. Hierdoor heb je vooraf al een betere selectie voor leads en sollicitanten. 

  1. Merkwaarde verhogend

Een bedrijfsvideo is merkwaarde verhogend. Het zorgt voor een beeld van jouw bedrijf, maar verhoogt ook jouw merkwaarde. Doordat het vaker wordt gedeeld en geliked, zien mensen jouw merk vaker voorbij komen. Hierdoor wordt de brandawareness verhoogd. Meer mensen worden bekend met jouw bedrijf, waardoor uiteindelijk ook jouw websitebezoekers zullen stijgen. 

  1. Altijd in te zetten 

Je kunt een bedrijfsvideo inzetten op jouw website, social media, eigenlijk overal. Het is makkelijk in te zetten voor verschillende fora. Daarnaast is de inzet soms ook variërend. Denk bij de inzet van bedrijfsvideo voor employer branding, maar ook de inzet voor nieuwe leads. Een effectief marketingmiddel dus.