Weblijn
Image default
Aanbiedingen

Een gezellige tuin maak je op deze manier!

De tuin is een heerlijke plek om de zomerse avonden door te brengen. Even ontspannend wegdommelen met een goed boek, de barbecue aansteken met de familie, genieten van een borreltje met de buren… wij houden ervan! Het liefst zijn we zo veel mogelijk buiten om van de frisse lucht en zonnestralen te genieten. Omdat we zo graag in de tuin zijn, willen we ook een mooie en gezellige tuin hebben. Soms kan het lastig zijn om de inrichting van een tuin te bepalen, maar het is veel simpeler dan dat we denken. Met een aantal tips vertellen we jou hoe jij jouw tuin gezellig én functioneel inricht!

 

Maak een gezellige zit plek

Niets is gezelliger dan een plekje in de tuin te hebben waar je gezellig met familie en/of vrienden kunt zitten. Door een hoek van de tuin in te richten met een loungeset en een paar mooie tuinstoelen kun je heel makkelijk een mooie plek maken om te ontspannen. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een overkapping of veranda te plaatsen in de tuin, voor als het regent. Op deze manier kun je gewoon buiten blijven zitten en te genieten van het geluid van de regenspetters op het dak.

 

Optisch vergroten

Is jouw tuin niet heel groot, maar zou je dit wel willen? Je kan hem optisch vergroten met een paar simpele trucs. Kies bijvoorbeeld grotere tegels om in de tuin te leggen, om deze groter te laten lijken. Ze zeggen wel eens: ‘less is more’, dus door minder, maar grotere planten in de tuin te plaatsen zal deze ook groter lijken. Andere trucjes die je kunnen helpen om de tuin groter te laten ogen zijn om afwisselende kleurtonen te gebruiken, werken met hoogteverschillen in de tuin, en minder elementen in de tuin plaatsen. Tip: als je kiest voor horizontale planken voor de schutting, zal je tuin langer lijken!

 

Maak gebruik van sfeermakers

Accessoires maken de inrichting van de tuin mooi en sfeervol. Maak gebruik van mooie, zachte kussens voor de tuinmeubelen om lekker te zitten. Een buitenvloerkleed en dekentjes zullen dat gezellige zit plekje wat je hebt ingericht compleet afmaken. Met lichtsnoertjes en glazen potjes met waxinelichtjes kun je heel makkelijk een cozy sfeer creëren, doordat licht een belangrijke sfeermaker is. Andere voorbeelden van mooie accessoires voor in de tuin zijn een vuurkorf, een terrasverwarmer of een mooie hangmat.

 

 

 

 

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/