Weblijn
Image default
Aanbiedingen

Vissen op zalm? – Bekijk onze tips

Vind jij het geweldig om op zalm te vissen? Dan begrijpen wij je volledig aangezien vissen een heerlijke bezigheid is, waar je lekker tot rust kan komen. In dit blogartikel gaan we je voorzien van meer informatie, zodat jij in staat bent om het beste uit je visstrip te halen. Lees snel verder voor al onze tips.

 

Zorg voor een goede voorbereiding

Zorg ervoor dat je alles bij hebt – aas, lijn, hengel, tuig. Daarnaast is het belangrijk om enkele materialen goed vast te binden, zodat deze niet van de boot kunnen vallen. Hiernaast raden wij het gebruik van een Deeper fishfinder aan, zodat je gemakkelijk in staat bent om de zalm te lokaliseren.

 

Scherpe haken

Zalm heeft een erg dikke en taaie kaaklijn en als je haak bot is kan het vangen van een zalm erg moeilijk zijn, zelfs als hij bijt. Zorg ervoor dat de haak vlijmscherp is om je kans op een vangst te vergroten.

 

Kies het juiste aas

Het is algemeen bekend dat het meest succesvolle type levend aas voor het vissen op zalm het gebruik van kuit (eieren) is, maar er zijn ook andere opties. Veel vissers schakelen nu over op ander aas, meestal een haring of een spiering. Er is ook de mogelijkheid om een ​​”lepel” te gebruiken, een dun, kunstaas dat de beweging van de vis nabootst wanneer deze beweegt. Flashtrap-spinners zijn ook erg succesvol.

 

Zorg voor een opvallend aas

Zorg ervoor dat er iets opzichtigs aan je aas vastzit om de vis aan te trekken. Zalm geeft de voorkeur aan omstandigheden met weinig licht, dus iets dat flitst, zal de vis in dieper, donkerder water aantrekken.

 

Gebruik een rode lijn.

Snel wetenschappelijk feit! Kleur verdwijnt naarmate het dieper onder water gaat. De allereerste kleur die verdwijnt als hij in het water komt, is rood. Rood verdwijnt in het water met slechts 5 meter. Dit is geweldig om te vissen, omdat de lijn onzichtbaar lijkt. Hierdoor zal de zalm eerder geneigd zijn om op het aas af te komen.