Weblijn
Image default
Bedrijven

Een Endodontoloog is een gespecialiseerde tandarts

Een endodontoloog is een tandarts die verder gespecialiseerd is inzake wortelkanaalbehandelingen en specifieke zenuwbehandelingen van de tanden en kiezen.

 

 

Doorverwijzing endodontie

 

De tandarts verwijst je door naar een endodontoloog als er meer moet gebeuren dan enkel een kies trekken want deze specialist kan zelfs je tanden nog redden. Bij zware kaakontstekingen word je ook doorverwezen omdat zij gespecialiseerd zijn in tanden redden door de zenuw weg te nemen. Deze specialist pakt tanden en kiezen bij de basis aan. Ze gaan na of de kies nog te redden valt met eventuele valse aanhechtingen. Ze weten alles over de zenuwen in tanden, hoe ze te behandelen, eventueel doen ze chirurgie inzake tandletsels.

 

 

Ontzenuwen en kies redden in plaats van kies trekken

 

Zenuwpijn in je tand is één van de ergste pijnen die er kunnen zijn. Meestal is het een ontstoken tandzenuw. Deze wordt dan behandeld door te tandzenuw te verwijderen. Nadien worden de kanalen gereinigd en de tand weer opgevuld. Zo kan de tand gered worden en is de zenuwpijn verdwenen.

 

 

De tand is gered en is intact gebleven zonder een kies trekken. Het voornaamste is dat de pijn weg is met behoud van tanden. Enkel nog een vulling plaatsen en de tand kan niet meer ziek worden. Een ontzenuwde tand is brozer dan een gewone tand. Na de behandeling moet men geen harde dingen eten of je tand kan afbrokelen.

 

 

Indien de ontstoken zenuw niet voldoende verwijderd is kan dit lijden tot ontstoken tandweefsel. Ontstoken tandweefsel kan helaas niet meer gered worden. Dan dient men deze te verwijderen. Een ontsteking kan zelfs tot in de onderkaak zitten, wat heel pijnlijk is voor de patiënt.

 

 

Ontstoken botweefsel wordt chirurgisch verwijderd omdat de ontsteking de kaak volledig kan aantasten.

voor meer informatie kunt u een bezoekje doen aan onze website, ons bellen of simpelweg een mailtje sturen

Een Endodontoloog is een gespecialiseerde tandarts