Weblijn
Image default
Electronica en Computers

Tweedehands wasmachine kopen? Waar moet je op letten?

Waar moet je nou op letten bij het kopen van een tweedehands wasmachine? WGS Witgoed geef je graag een aantal tips!

Een gebruikte wasmachine lijkt gevoelsmatig misschien niet zo fijn als een gloednieuwe, maar kan een goede optie zijn voor mensen die budget gebonden zijn. Hoeveel zeggen er wel niet dat het kiezen van een tweedehands wasmachine een geweldige manier is om een paar Euro uit te sparen. Meestal is het idee van “tweedehands” vaak dat we denken dat er risico’s of nadelen aan kleven. Niets is minder waar, het betekent gewoon een goede optie die het overwegen zeker meer dan waard is. Er zijn enkele punten die we in acht moeten nemen voor het aanschaffen van een gebruikte wasmachine, wanneer er gezocht wordt naar de “perfecte” tweedehands wasmachine om te kopen.

 

1. Let op de trommelcapaciteit.

Of dit nu een nieuwe of gebruikte machine betreft, dit is het eerste wat overwogen moet worden: Wat is de capaciteit van de trommel? De grootte van de trommel capaciteit hangt af van hoe vaak en handig is het de machine te gebruiken en hoeveel leden het gezin heeft. Het voordeel van een machine met grote trommelinhoud is dat deze minder gebruikt hoeft te worden. Wat leidt tot het besparen van water en elektriciteit. Wasmachines variëren met een trommelinhoud van 3 kg tot 9 kg, maar de gemiddelde optimale capaciteit komt neer op 7 kg, wat geldt voor de meeste gezinnen.

2. Welk merk moet het worden?

Zodra we eruit zijn over de juiste trommelinhoud, is de volgende overpeinzing, welk merk gaan we kiezen?. Er zullen altijd merken zijn die beter zijn dan andere, als het gaat om betrouwbaarheid. Bij het kopen van gebruikte elektrische apparaten kan dat lastig zijn en moeten we extra alert zijn. Kijk eerst of de gebruikte machine een gerenommeerd merk is, deze zal duurzamer zijn dan onbekende merken. Dit is een belangrijke overweging bij het aanschaffen van een gebruikte wasmachine.

3. Welk jaar is de wasmachine gefabriceerd?

We weten allemaal dat de efficiëntie van apparaten in de loop van de tijd afneemt. Dit is waarom we het bouwjaar van het apparaat willen weten. Volgens schattingen is het maar beter om niet te investeren in een apparaat dat meer dan 5 jaar oud is, dit om aankomende kosten te voorkomen. Het is verstandig om te kiezen voor een apparaat van niet meer dan 2-3 jaar oud.

4. Bovenlader of voorlader?

Een wasmachine met bovenlader is zoals de naam het al zegt een machine waar we de kleding aan de bovenkant van de machine erin doen, terwijl een voorlader een deurtje of verticale wand aan de voorzijde heeft om de kleding te laden. Bovenladers zijn gewilde machines, en wel hierom:

  • Minder onderhoudsproblemen,
  • Hoge efficiëntie,
  • Gemakkelijk te repareren,
  • Verhoudingsgewijs goedkoper.

Het is wel verstandig om te kiezen voor een voorlader als er minder te wassen is, omdat deze iets energiezuiniger zijn dan hun tegenhanger.

5. Ga in zee met een bedrijf dat ervaring heeft met tweedehands wasmachines.

Bij ons van wgswitgoed.nl zullen al dit soort controlepunten al zijn doorgenomen voor er ook maar één wasmachine de deur uitgaat. Bovendien verkopen we bekende merken zoals Miele, Bosch, Siemens en AEG. Dit zijn volledig geteste en tot in de puntjes nagekeken wasmachines, waar we een garantie op geven van 6 maanden. We leveren tweedehands wasmachines voor een aantrekkelijke prijs binnen uw budget met gratis bezorging. WGS Witgoed staat voor betaalbare zekerheid.