Weblijn
Image default
Electronica en Computers

Hoe IPaaS en een API platform uw bedrijf verder kunnen helpen

Misschien vraagt u zichzelf af: wat kunnen IPaaS en een API platform voor mij en mijn bedrijf betekenen? Er is geen beter moment om uzelf deze vraag te stellen, want de kracht van API’s wordt meer dan ooit duidelijk tegenwoordig. Alhoewel API’s al jaren bestaan, is het pas echt groot geworden door de vroegere Twitter API. Hierdoor zagen vele mensen ineens hoe krachtig data kan zijn. Data kan ons namelijk een hoop vertellen. Om Twitter nog maar eens als voorbeeld aan te halen, zou het ons kunnen vertellen wat mensen interessant vinden. Maar het kan ons ook vertellen hoe mensen reageren op bijzondere gebeurtenissen. Wanneer klanten applicaties op uw website gebruiken, kan er ook data gegenereerd worden middels een API. Ook deze data kunt u analyseren en gebruiken om services te verbeteren.

Het nut van een slim opgezet API platform

Natuurlijk wilt u uw bedrijf blijven verbeteren. Dit levert meer klanten op, houdt ze tevens meer tevreden en aan het einde van de rit zal uw omzet hoger zijn. Data die vergaard wordt door verscheidene API’s kan hier een belangrijke rol in spelen. Om de stroom van data te optimaliseren, is een slim opgezet en toegankelijk API platform (voor zowel uw ontwikkelaars als externe ontwikkelaars) met IPaaS mogelijkheden een aanrader. Dat een goed API platform helpt, snapt u waarschijnlijk meteen. Maar met IPaaS bent u misschien nog niet zo bekend. Ook dit kan van groot nut zijn. IPaaS staat voor Integrated Platform as a Service en voegt Cloud mogelijkheden toe. Zo kunt u altijd en overal bij uw data om er mee aan de slag te gaan, met als enige voorwaarde dat een internetverbinding aanwezig is.

Kies voor deze specialist

Als er één specialist is op het gebied van API platformen en IPaaS, dan is het Datacon. Zij hebben al vele bedrijven geholpen om de volledige potentie uit hun eigen data te halen. Klinkt dit u ook als muziek in de oren? Neem eens een kijkje op hun website.