Weblijn
Image default
Bedrijven

Het veilig hijsen certificaat is erg belangrijk

Een snel en veilig hijsen certificaat heeft iedere werknemer nodig die werkt met materialen en apparaten die te maken hebben met hijsen. Dit betreft dus hijs- en hefapparatuur. Het is nodig omdat het werk dat hiermee wordt verricht gevaarlijks situaties kan veroorzaken. Niet alleen maar voor de inzittende en dus de bestuurder van het apparaat, maar ook de mensen en de materialen die hieromheen aanwezig zijn. Je wilt als werkgever niet dat je een risico loopt dat er een gevaar dreigt op de werkvloer. Ten eerste niet omdat je niet wil dat er mensen gewond raken en dat producten van jou kapot gaan doordat de medewerkers niet goed weten hoe er met een apparaat als deze moet worden omgegaan. Maar daarnaast ook niet omdat het een verplicht onderdeel is van de medewerkers.

 

Certificaat

Door de medewerkers een cursus te laten doen kan je hen voorzien van een veilig hijsen certificaat binnen een paar uur. Er komt dan een team van geschoolde trainers langs op de locatie waar jij dit had gewenst. Je kunt dan dus gebruik maken van je eigen apparatuur en je eigen ruimte. Dit scheelt uiteindelijk ook weer in de kosten. Heb je deze locatie niet, dan is het mogelijk o naar de trainingslocatie te komen. Hier zijn dan wel extra kosten aan verbonden.

 

Cursus

Nadat het team is gearriveerd, zal iedereen worden klaargemaakt voor de cursus. De cursus bestaat uit een theorie gedeelte en een gedeelte in de praktijk. Zodra iedereen aan het einde van de cursus de test goed maakt, krijgt iedereen een veilig hijsen certificaat in handen. Hiermee kan dan vervolgens worden aangetoond dat je de cursus hebt gevolg en in het bezit bent van de kennis van de veiligheid die je nodig hebt om te werken met dergelijke materialen en apparaten. De cursus zal zo’n 2 à 3 uur in beslag nemen.