Weblijn
Image default
Bedrijven

Eigen salaris kiezen

Tegenwoordig doen werkgevers er alles aan om de productiviteit op de werkvloer te verhogen. In dit artikel vindt je een aantal voorbeelden hoe je dit als werkgever kan doen. let op! Deze voorbeelden zijn voor iedere organisaties anders van toepassing, en zijn nooit bewezen dat ze optimaal werken.

 

Werknemers kunnen tegenwoordig zelf hun uren bepalen. De werknemers bepalen dus zelf hoe vaak ze aanwezig zullen zijn op het kantoor. De reden dat werknemers dit zelf kunnen doen is omdat zij puur worden beoordeeld op prestaties. Wanneer werknemers zelf de tijden kiezen, kunnen zij dus werken op de momenten dat ze zichzelf op hun best vinden. Waardoor de productiviteit uiteindelijk zal toenemen, volgens de werkgevers. Het is als werkgever wel handig om hierbij gebruik te maken van online urenregistratie. Hierdoor zie je precies wanneer deze werknemer wel en niet hebben gewerkt.

 

Een andere mogelijkheid is dat sommige werknemers tegenwoordig hun eigen salaris kunnen bepalen. Dit salaris is puur gebaseerd op prestaties van de werknemer. Echter beoordeeld de werknemer nu zelf zijn prestaties. De loonberekening wordt zelf bepaald door de werknemer. Het salaris zal wel altijd beneden een bepaald bedrag moeten zitten. Hierdoor kom je nooit op echt extreme bedragen uit.

 

Een andere optie is dat de werkgever puur kijkt naar de prestaties van de medewerkers. De werkgever zal dus niet kijken naar wat de werknemer heeft gedaan, en of hij dat heeft gedaan. In plaats van dat de werknemer hier zelf een salaris bij kies, lees vorige alinea, kiest de werkgever dit nu wel zelf. Voordeel hiervan is dat het salaris afhankelijk is van prestaties. Hierdoor kom je altijd uit op hoge prestaties.

 

Deze vormen van het nieuwe werken staan nog allemaal in de stijgers. Al deze opties worden op dit moment onderzocht. Wanneer het wetenschappelijk is bewezen dat een van deze opties echt werkt, zal deze al snel terugkeren in het bedrijfsleven. Tot die tijd zal je het gewoon moeten doen met het salaris wat je op dit moment verdient.

 

Eigen salaris kiezen