Weblijn
Image default
Bedrijven

Help! Welke espressomachine past het beste bij mij?

“Welke espressomachine moet ik kopen?”

Dit is zo’n typische vraag waarop je niet zo een-twee-drie antwoord op kunt geven. Na het drinken van een goede bak koffie wordt je al snel verliefd op koffie met een hoge kwaliteit. En je bent niet de enige, het gebeurd bij steeds meer mensen. Iedereen wilt natuurlijk zelf thuis een lekker bakje koffie kunnen zetten. Steeds meer mensen kopen dan ook enthousiast een espressoapparaat voor thuis, omdat je er geld mee bespaart en het ook gewoon makkelijk is. Het enige probleem, of ja probleem, is dat er een enorm aanbod aan espressomachines zijn, wat het voor een onervaren consument een hele uitdaging maakt. Daarnaast moet je ook nog uitzoeken welke kenmerken voor jou het belangrijkst zijn. Wellicht kun je na het lezen van dit artikel beter en meer gefundeerd uit het grote aanbod kiezen.

Wat wil je precies?
Het eerst wat je jezelf moet afvragen, is wat je precies van een espressomachine verwacht. Wil je gemakkelijk af en toe met één druk op de knop een lekkere espresso of cappuccino zetten? Of wil je liever een espresso maken en kunnen experimenteren met diverse melanges koffie? Wat je ook precies wilt, het budget speelt ook een grote rol.

Wat drink je?
Wil je vooral cappuccino drinken of ben je echt een espresso liefhebber? Als je voor de cappuccino gaat, kun je al volstaan met een niet te dure espressomachine. De melk word vanzelf veracht waardoor de sterke smaak van de espresso verdoezelt. Wil je een echt pittige en krachtige espresso, kies dan een espressomachine van een betere kwaliteit. Of het nu een halfautomaat, een volautomaat of een Nespresso machine is, maakt niet uit. Je kunt gemakkelijk met koffiecups een lekker bakje koffie zetten. Te duur? Er zijn ook goedkope nespresso cups.  

Hoe vaak drink je koffie?
Als laatste is het nog belangrijk rekening te houden met hoe vaak je je espressomachine gaat gebruiken. Zet je meestal alleen een kopje voor jezelf en je partner elke ochtend. Of krijg je vaak mensen over de vloer die net als jij niet vies zijn van een bakje koffie. Hoe vaker je de espressomachine gaat gebruiken, hoe beter de kwaliteit moet zijn. Let daarbij ook goed op de gebruikte materialen van de verschillende onderdelen.

Help! Welke espressomachine past het beste bij mij?