Weblijn
Image default
Bedrijven

Milieubewust bezig

Alles gaat in deze tijd digitaal. Zelfs als je een nieuwe baan krijgt kun je het contract digitaal ondertekenen. Nu alles op de computer opgeslagen wordt en al het document management digitaal gebeurt, kunnen gegevens snel en makkelijk gevonden worden. Dit allemaal is goed voor het milieu, we verbruiken net onnodig papier. Daarnaast is het ook goed voor onze portemonnee.

Wat kunnen we allemaal doen?

Er zijn ook heel veel dingen die we zelf kunnen ondernemen om milieubewuster met onze stroom om te gaan. Hieronder worden er een paar veranderingen benoemd die je zelf kunt ondernemen op je werk of thuis om energie te besparen:IeroHieronder z

  • Bespaar energie door het licht wat vaker uit te doen. Als je niet meer in een kamer of ruimte aanwezig bent kun je beter gewoon het licht uitdoen. Het licht is door niemand nodig en je bespaart er stroom mee.
  • Vervang de gloeilampen die je nu hebt door spaarlampen of LED lampen. Deze verbruiken minder stroom dan de traditionele gloeilampen.
  • Door je werkplek of huis te isoleren bespaar je veel energie. Er gaat namelijk niet zoveel warmte verloren als je het dak of de muren isoleert. Hierdoor hoeft de verwarming niet meer zo hoog of zelfs helemaal niet meer aan te staan.
  • Als er niemand in een ruimte aanwezig is, kun je daar de verwarming uitdoen. Dit scheelt veel energie. Door een paar radiators uit te draaien bespaar je veel energie.
  • Koop apparaten die veel stroom verbruiken met een hoog keurmerk. Door bijvoorbeeld een wasmachine aan te schaffen met een A-label bespaar je veel meer stroom dan met een wasmachine met een D-label.
  • Haal de stekker uit het stopcontact als je klaar bent met het gebruiken van het apparaat. Het apparaat blijft namelijk wat stroom verbruiken (al staat het niet aan).
  • Koop een timer voor in de badkamer en douche wat korter. Elke minuut maakt uit.
Milieubewust bezig