Weblijn
Image default
Aanbiedingen

Welke benodigdheden heb je nodig als je wilt gaan paardrijden?

Ben jij van plan om paardrijles te gaan? Dat is spannend maar vooral leuk! Wanneer je voor het eerst op paardrijles gaat vraag je je waarschijnlijk af wat je allemaal nodig hebt. Welke kleding heb ik nodig? Zijn er nog andere spullen die ik nodig heb? En niet onbelangrijk; welk paard moet ik kopen? Dit en meer kom je allemaal te weten in deze blog!

Welke kleding heb ik nodig voor mijn eerste paardrijles?

Wanneer je gaat paardrijden zijn er een aantal dingen belangrijk. Als eerst is het goed om te weten dat je speciale kleding moet kopen voordat je begint aan het paardrijden. Je hebt bijvoorbeeld een speciale paardrijbroek nodig. Deze broek moet lekker zitten en goed passen. Zorg er voor dat het niet gaat schuren aan de binnenkant van je beneden. Daarom kun je het beste een échte paardrijbroek kopen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een strakke, elastische broek aan te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een joggingbroek. 

Naast een goede broek is het ook belangrijk je bovenkleding aan te passen wanneer je gaat paardrijden. Wat je sowieso niet aan moet trekken zijn vesten of jassen die je open doet. Dit kan erg gevaarlijk zijn omdat het paard kan schrikken van het gewapper van de jas of vest. Veel ruiters gebruiken een bodywarmer of een bodyprotector. Een bodyprotector is een special veiligheidsvest voor ruiters die de ribben en wervelkolom van de ruiter beschermt bij een val. Door dit aan te trekken voorkom je heftige blessures. 

Moet ik schoenen of laarzen aantrekken bij mijn eerste paardrijles?

Bij paardrijden is het belangrijk dat je goede grip hebt in de stijgbeugels. Daardoor is het niet verstandig om met sneakers of gympen te gaan paardrijden. Ruiters gebruiken speciale paardrijlaarzen voor het paardrijden maar je kunt er ook voor kiezen om de eerste keer regenlaarzen of een stevige schoen met een hak te gebruiken.

Wat heb ik nog meer nodig voor mijn paardrijles?

Nu je goed gekleed ben en de juiste schoenen aan hebt getrokken is het goed om te kijken naar welke spullen je nog meer nodig hebt voor de paardrijles. Zo is het erg belangrijk voor de veiligheid om een veiligheidscap te dragen. Dit is dan ook verplicht. Bij veel maneges kun je vaak wel zo’n cap lenen maar het is altijd handig om er zelf één aan te schaffen. Naast je veiligheidscap heb je ook een paardrijzadel nodig voor het rijden. Dit kan een gewone zadel zijn, ook dit hebben ze bij veel maneges ook te leen. Wil je een echte cowboy zijn? Dan kun je er ook voor kiezen om een Western Pad te gebruiken.

https://www.euro-horse.nl