Weblijn
Image default
Auto’s en Motoren

Al decennialang wordt vaak voor de SPAL-ventilator gekozen

Al sinds de jaren vijftig bewijst SPAL zich als producent van autoventilatoren. SPAL is een Italiaans bedrijf met een wereldwijde expansie. Het merk maakt nog altijd faam met de SPAL-ventilator. De Italianen maken een van de beste 12/24 volt koelventilatoren. SPAL zorgt voortdurend voor ontwikkeling en productie van de nieuwste ventilatoren. In Nederland wordt de ventilatorspecialist vertegenwoordigd door geselecteerde bedrijven.

Verschillende soorten van de ventilator

Een SPAL-ventilator is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen tussen een blazende en zuigende ventilator. U bepaalt zelf welk type u wilt. De blazende SPAL-ventilator laat lucht door de radiateur blazen. Wanneer u een trekkende luchtstroom wilt, is de zuigende ventilator de beste optie. In de zoektocht naar een SPAL-ventilator moet u sowieso de beschikbare ruimte in uw auto weten. Het is dus belangrijk om deze op te laten meten. Dit doet u bijvoorbeeld bij RDN in Noord-Brabant, waar u tevens terechtkunt bij problemen met de condensor van de airco in uw wagen.

Ook een aircospecialist

RDN levert naast deze ventilatoren nog tal van andere diensten. Het bedrijf in Noord-Brabant is bijvoorbeeld ook expert op het gebied van de condensor van de airco. Een condensor heeft als warmteregelaar een belangrijke functie in uw airco. RDN is specialist in het onderhoud en reparaties van airco’s. Bij een defecte condensor airco kan dit bedrijf uit Noord-Brabant u dan ook helpen met reparatie of vervanging.

Gebruik deze tips voor uw klimaatapparatuur

Het liefst voorkomt u natuurlijk problemen met uw de condensor van de airco. Naast een jaarlijkse controle, kunt u in elk geval twee dingen doen. Om uitdroging in de winter te voorkomen, is het verstandig om uw airco af en toe even te luchten. Op warme dagen is het goed om voor vertrek de ramen even open te zetten, zodat de meeste hitte verdwijnt en de condensor zo minder hard hoeft te werken. Als u benieuwd naar nog meer onderhoudstips voor de condensor van de airco, kunt u bij RDN in Noord-Brabant terecht. Maak ook gerust een afspraak voor onderhoud of de montage van klimaatapparatuur, zoals een SPAL-ventilator, in uw auto!