Weblijn
Image default
Gezondheid

Taboe?

Het schijnt al jaren een taboe te zijn maar toch wagen steeds meer mensen zich er aan. Een Rimpelbehandeling met botox wordt steeds populairder en toegankelijker. Toch durft men er niet voluit over te praten. De roddelbladen staan weer bommetje vol als er ook maar het vermoeden bestaat dat iemand zich een verjongingskuur cadeau heeft gedaan. Maar zeg nou eerlijk als het puntje bij paaltje komt willen we toch allemaal in het perfecte plaatje passen?

In het nieuwe TV programma van Sophie Hilbrand: Sophie in de kreukels onderzoekt de presentatrice hoe ver sommige mensen gaan om jong te blijven. Het programma is in het leven geroepen om het taboe rond cosmetische behandelingen te onderzoeken. “Ik weet niet zeker of het taboe doorbroken wordt, maar ik denk dat het gesprek in ieder geval wordt opengegooid en mensen er makkelijker over gaan praten.” Zo vertelde de knappe presentatrice het mij. Zou ze zelf ook botox gebruiken? Op de vraag of ze zelf ook wel eens een bezoekje heeft gebracht aan eren cosmetische kliniek, daar antwoorde ze keihard nee op. “Moeten we het bestrijden van ouderdom willen? Het liegen erover heeft iets kwetsbaars, dan kun je er beter voor uitkomen. Maar ik wil niet de weg plaveien voor botoxgebruik”,  was haar antwoord.

Het is vooral bij vrouwen een duidelijke trend dat ze graag in het perfecte plaatje passen. “Het feit dat vooral vrouwen interesse hebben in plastische chirurgie komt omdat vrouwen zich van nature graag vergelijken met andere vrouwen en bekende Nederlanders.” Aldus Roos Woltering Psychologe die schrijft voor onder andere een van de grotere tijdschriften van Nederland. Eens in de zoveel tijd komt er weer een ‘schandaal’ naar buiten dat een bekende Nederlander een beetje hulp heeft gehad om dat mooie gezicht te krijgen en als dat dan ontdekt wordt geeft dat veel vrouwen een goed gevoel. Zie je wel ze zijn helemaal niet zo perfect.

Taboe?