Weblijn
Image default
Gezondheid

Wel of niet ingrijpen

Er zijn vandaag de dag aardig wat cosmetische ingrepen mogelijk om lichamelijke eigenaardigheden aan te passen. Het is natuurlijk iedereen zijn of haar goed recht om dit te laten doen. Probeer wel goed in te zien of het wel echt nodig is of dat het iets is dat je op dit moment zelf nodig vindt. Probeer niet te snel de keuze te maken om iets aan jezelf te laten doen, dit kan op latere leeftijd heel veel spijt opleveren. Het kan ook zijn dat het medisch gezien gewoon verantwoordelijker is om iets te laten doen. Een operatie waar je ook echt voordeel van zult hebben. Neem bijvoorbeeld een chirurgische kaakcorrectie wanneer je een onder- of overbeet hebt. Hier kun je heel erg veel last van hebben, in die gevallen is het verstandig om er iets aan de te laten doen. Na de operatie zul je makkelijker gaan praten en ook kauwen zal een stuk makkelijker gaan. Ook kun je met een onder- of overbeet een afwijkend gezicht hebben.

 

Wanneer jij een gaatje in een kies hebt is het soms nodig om een extractie kies uit te laten voeren. Dit laat uiteraard een gat achter in je mond. In dat geval is het dan ook zeker geen overbodige luxe om dit gat op te vullen. In dit geval krijg je negen van de tien keer een implantaat voor de kies in de plek. Dit zijn vervangende wortels die geplaatst worden. Het duurt dan een aantal maanden voordat deze goed genesteld zijn in je mond en dan kunnen ze er een kroon op gaan plaatsen. Dit soort implantaten zijn er in veel soorten en maten te vinden.

 

Tegenwoordig heeft praktisch iedereen wel iets te klagen over zijn of haar lichaam. Dit is echter zonde, probeer tevreden te zijn met wie jij nou eenmaal bent. Het is heus niet nodig om elke imperfectie aan jezelf te laten veranderen. Wees tevreden met wie je bent.

 

Wel of niet ingrijpen