Weblijn
Image default
Mode en Kleding

Hoe petten populair werden

Wie nog een normale baseball cap draagt met het verstelbare drukbandje aan de achterkant, kan al lang niet meer serieus genomen worden als echte pettenliefhebber. Tegenwoordig zijn er zoveel mooie modellen beschikbaar, dat je veel beter kan. Een van de mooiste modellen is de maatcap. Deze is volledig afgesloten, zo kan je ze ook achterstevoren dragen.

 

Er zijn jongeren die heel de dag door met hun pet op hun hoofd rondlopen. Een pet zet je dan ook nooit af. Dat zorgt wel voor discussie tussen leraren, die een pet ophebben in de klas onbeleefd vinden, en jongeren, die hun pet zien als hun identiteit. Petten betekenen dan ook veel voor hun imago. Een pet maakt hen stoer en cool. Jongeren willen dan ook de nieuwste petten en die moeten allemaal van bepaalde merken zijn. 

Vroeger was dat wel anders. Toen werden petten gedragen door arbeiders, die niet hoog genoeg stonden om een hoed te mogen dragen. Dat verandere toen de baseball cap werd uitgevonden, die was nieuw en hip. Hij werd vooral gedragen door American football clubs die ook allemaal caps hadden in hun eigen teamkleuren. Door de bekendheid van hiphop brak de pet pas volledig door. Want deze stoere rappers met hun pistolen, honderddollar biljetten en gouden kettingen droegen ook altijd een pet. Zo raakte de pet gelanceerd als iets dat je draagt wanneer je stoer of cool bent.

Dat maakte dat caps ook verder bekend raakten en meer variaties kennen. De trucker cap werd uitgevonden voor vrachtwagenbestuurder, maar groeide ook uit tot symbool. In de rock en punk werden petten ook een trend, om dezelfde redenen maar gewoon bij een ander publiek. Tegenwoordig zien we petten gewoon overal. De voorbije zomer waren ze ook weer erg in trek bij jonge meisjes die ze droegen als accessoire voor festivals of gewoon warme zomerdagen.

Hoe petten populair werden