Weblijn
Image default
Vakantie

Blaastest op de piste

Het is één van de mooiste dingen van de wintersport: de apres ski. Voor alle feestbeesten en diehard wintersporters kan deze niet vroeg genoeg beginnen. Gelukkig voor hen zitten er op de pistes ook voldoende horeca gelegenheden met een goedwerkende tap, maar is dit nou wel zo verstandig?

Jager thee, glühwein of gewoon een lekker biertje tijdens de lunch is wel zo verleidelijk en bij vele wintersporters is het dan ook doodnormaal om een soort pistekroegentocht te houden, maar zou het aantal ongelukken niet drastisch omlaag gaan als dit ritueel wordt aangepakt. Een biertje moet kunnen maar we moeten ons blijven realiseren dat wintersport een gevaarlijke aangelegenheid blijft. Een beetje gevorderde skiër haalt toch gemakkelijk snelheden van 80 km per uur en met drank op breng je andere mensen en jezelf dan zeker ernstig in gevaar. Je reactie vermogen vertraagd en je motoriek neemt af. De officiële regels van de FIS stellen dat jij je zo moet gedragen dat je in de eerste plaats rekening houd met anderen op de piste en hun in geen geval in gevaar mag brengen. Het is dan ook logisch dat als je gedronken hebt je automatisch in overtreding bent.

Dit winterseizoen is er in Oostenrijk een pilot om drankgebruik op de piste terug te brengen naar een schappelijk niveau. Politie agenten op ski’s nemen blaastesten af bij roekeloze afdalers en veroorzakers van ongelukken. Mocht je gedronken hebben dan vervalt je recht op verzekering en zijn dus alle schadeposten voor eigen rekening. Wintersport in Oostenrijk staat bekend om zijn gezelligheid. Na de piste is het natuurlijk van groot belang dat er wel meerdere drankjes worden genuttigd in de bar. Apres skiën is zeker in Oostenrijk een must om de complete wintersport beleving mee te maken. Wil jij ook voordelig op wintersport? Wintersport Oostenrijk bied de beste deals voor de laagste prijs. Wacht niet langer met boeken want de eerste sneeuw is inmiddels alweer gevallen!  

Blaastest op de piste