Weblijn
Image default
Woning en Tuin

Dit is waarom je een hardhoutschroef wilt gebruiken

Als je met hardhout gaat werken zul je ontdekken dat dit soort hout niet voor niets aan zijn naam is gekomen. Het hout voelt soms net zo hard als ijzer en het betekent dat het materiaal dat je gebruikt om het hout te bevestigen ook bijzonder sterk moet zijn. Daarom is er een speciale schroef ontwikkeld om hardhout mee vast te zetten, de zogenaamde hardhoutschroef. Dit model is speciaal gemaakt om tot het hout door te kunnen dringen en heeft zo’n sterke eigenschappen als het hout zelf. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van het gebruik van deze modellen. Na het lezen van dit artikel wil je geen andere exemplaren meer voor jouw mooie houten klusprojecten.

Bespaar jezelf een hoop gedoe

Als je hardhouten delen aan elkaar gaat vast zetten met gewone schroeven zul je merken dat dat niet zo eenvoudig is. De kans dat het hout splijt is groot en als je het exemplaar al in het hout krijgt loop je de kans dat het hout het op termijn er gewoon weer uitwerkt. Wil je echt lang plezier hebben van je hardhouten creaties? Gebruik dan een echte hardhoutschroef. Deze is speciaal gemaakt om zich moeiteloos in hardhout te draaien en daar ook stevig te blijven zitten. Zo hoef je niet elke paar weken je creatie te checken en schroeven aan te draaien. Dat is niet alleen handig, het is ook een stuk veiliger.

Extra stevigheid met hardhoutschroeven

Als je hardhout gaat bevestigen dan wil je dat het stevig vastzit. Niks zo vervelend als een schroef die niet stevig zit of steeds loskomt. Dat is geen optie voor de hardhouten stellage van de schommel voor je kleintje of een tuinhuisje toch? Met een hardhoutschroef weet je zeker dat je alles wat je wilt vastzetten ook echt goed vastzet. Je hoeft je dan geen zorgen te makken of je kinderen wel veilig op het houten speeltoestel kunnen spelen. Neem geen onnodig risico en klus veilig. Het kan een hoop ellende voorkomen.

Meer klusplezier

Met een hardhoutschroef wordt een klus met hardhout een stuk leuker om te doen. De schroeven zijn zo gemaakt dat ze zich moeiteloos in het ijzersterke hardhout boren en daar ook blijven zitten in weer en wind. De modellen die gebruikt worden voor hardhout zijn van speciaal materiaal gemaakt dat tegen de werking van het hout kan. Vaak wordt hiervoor RVS 410 gebruikt, een RVS dat nog harder is dan standaard RVS dat bij gewone modellen wordt gebruikt. Daarbij heeft dit type een speciale torx aandrijving. Dat is de sterkste methode om een schroef ergens in te draaien. Het is nog veel krachtiger dan een kruiskop bijvoorbeeld. Het maakt de kans op slippen minimaal. En door de zelfborende punt gaat dit type makkelijk in hardhout. Dat maakt voor jou het klussen een stuk eenvoudiger.

Langer plezier met hardhoutschroeven

We gaven het al eerder aan. Met een hardhoutschroef heb je veel langer plezier van al je hardhouten creaties. Deze houtschroeven zijn speciaal gemaakt om hardhout te bevestigen en stevig vast te laten zitten. Zo voorkom je onaangename verrassingen achteraf.