Weblijn
Image default
Woning en Tuin

De leukste dingen voor in huis en voor in de tuin? Die bestel je bij Deens natuurlijk!

Of het nu gaat om Essenza dekbedovertrekken, een Urban Cotton wandkleed, HKliving mokken of een it’s about RoMi hanglamp: Deens heeft ze op voorraad. Wat die dekbedden betreft, ze hebben allemaal een lengte van 2,20 cm. Koude voeten in bed? Nooit meer dus dankzij Deens & Essenza!

Gek toch eigenlijk dat sommige mensen werkelijk overal kunnen slapen. Op de bank, in de trein of de bus, bij andere mensen thuis en in ieder willekeurig hotelbed. Anderen kiezen toch het liefst voor hun eigen slaapplek, simpelweg omdat ze zich daar het comfortabelst voelen. Naar slapen en slaapstoornissen wordt veel onderzoek gedaan. In Nederland onder andere door het Nederlands Slaap Instituut. Deze grootste slaapkliniek in ons land richt zich met name op slaapapneu en slapeloosheid. Bij het instituut werken:

  • 6 medisch specialisten op het gebied van KNO-heelkunde, longgeneeskunde en neurologie;
  • 10 slaapanalisten die de ruwe data onderzoeken en verwerken;
  • 2 OSAS consulenten (OSAS staat voor Obstructief Slaapapneu Syndroom);
  • 20 verpleegkundigen met slaap als specialisme.

Een slaaponderzoek kan in de kliniek en bij de patiënt thuis plaatsvinden. Nadat de diagnose is gesteld, wordt gekozen voor een specifieke behandeling. In het geval van snurken en ademstops zijn het Mandibulair Repositie Apparaat (in de volksmond snurkbeugel genoemd), het Continuous Positive Airway Pressure Apparaat (CPAP) en het Slaap Positie Therapie Apparaat (SPT) opties. Soms is een chirurgische ingreep noodzakelijk. Gaat het om insomnie dan zijn dit mogelijke oplossingen:

  • Cognitieve Gedragstherapie Insomnie (CGT-I);
  • sessies met een slaapoefentherapeut.

We zijn ietwat afgedwaald… terug naar Deens! Het grote aanbod meubels en woonaccessoires is op de site te doorzoeken op merknaam – bijvoorbeeld Fatboy of OYOY – en op productsoort (denk aan woontextiel en verlichting). Ben jij een trendwatcher of volger? De rubriek Nieuw is voor jou bedoeld. Via deens.nl kun je overigens ook stylingadvies krijgen. Zo’n online inspiratiegesprek duurt, afhankelijk van jouw wensen, een halfuur of een uur. De interieurstylisten die de sessie verzorgen, worden uitgebreid voorgesteld op de Deens site.

https://www.deens.nl/nl/